Pramogu Kalnas pakt uit met Alpine Coaster

Heugelijk nieuws voor Litouwen, het land heeft er een nieuwe toeristische attractie bijgekregen. Het gaat om een alpine coaster die gebouwd werd door de Duitse fabrikant Wiegand, de tweede van het land. Hiermee wordt het aantal werkende alpine coasters in het land verdubbeld.

 

In Litouwen is er voor pretparkfans niet heel veel interessants te scoren. In het land staat er slechts 1 vaste achtbaan, een heuse Jet Star 2 van de legendarische fabrikant Schwarzkopf, maar de attractie is al sinds 7 juli 2012 buiten werking in het gesloten pretpark Vaikų Pasaulis gelegen in de hoofdstad Vilnius.

Attractiefanaten dienen het dus vooral te hebben van de alpine coasters in het land. In Liepkalnis, eveneens gelegen in de hoofdstad, werd in 2015 een dubbel exemplaar gebouwd door de Oostenrijkse fabrikant Brandauer, maar de attracties werden sinds 2020 niet meer opgebouwd. Zo blijft alleen nog 1 alpine coaster over in Kalitos Kalnas in de regio Utena.

Dit laatste exemplaar is 330 meter lang en werd gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand in 2009. Na 13 jaar is daar nu een tweede exemplaar bijgekomen want Wiegand bouwde Pramogu Kalnas in de regio Kaunas een nieuw exemplaar. Deze is bijna dubbel zo lang met een lengte van 600 meter en bereikt een snelheid van 40 km/u. Hiermee is het aantal operationele alpine coasters van Litouwen in 1 klap verdubbeld!

 

 

Bron: rcdb

Foto: Pramogu Kalnas