Plopsa-Ceo stelt nieuwigheden Plopsa-parken voor

Onlangs ging de Plopsa Fanday door in Plopsaland De Panne. Traditioneel geeft de Plopsa CEO dan een voorstelling met daarin heel wat nieuwigheden voor  alle Plopsa-parken. Hieronder een overzicht van nieuwigheden in de Plopsa-parken die niet in België gelegen zijn. 

 

Plopsa Indoor Coevorden

Net zoals in Hasselt, zal er ook in het indoorpark in Coevorden wat veranderen. Het K3 Verkeerspark en de K3-Brandweermolen zullen in een nieuw jasje gestopt worden. Deze zullen in het teken komen te staan van de tv-serie Super Wings.

 

Holiday Park

Voor Holiday Park komen er interessante jaren aan. De CEO van de Plopsa-group gaf namelijk aan dat men hier dezelfde strategie gaan toepassen die men heeft (of nog gebruikt) bij Plopsaland De Panne. Inzetten op indoorgebieden, slaapgelegenheden en natuurlijk een waterpark. Dit in combinatie met een volwaardig buitenpark waar men net zoals in Plopsaland De Panne ook meer wil doen met B2B Events.

 

Als eerste kwamen De Smurfen aan bod. De blauwe wezentjes krijgen namelijk hun eigen darkride in het park. Jammer genoeg, betekent dit wel het einde voor Burg Falkenstein. Na Plopsa Coo en het vakantiepark in Plopsaland De Panne komen de Smurfen dus ook naar Duitsland in 2024.

 

In de toekomst zal ook Tomorrowland in Holiday Park een eigen gebied gaan krijgen. Wederom zal dit gepaard gaan met het openen van een nieuwe spectaculaire rollercoaster. Helaas kwam nog niet aan bod welke achtbaan dit zal worden. Al zou het wederom, om een unieke achtbaan gaan.

 

Zoals eerder ook al werd bekendgemaakt, is het nog steeds de bedoeling om in Holiday Park een hotel te openen. Het hotel komt te liggen in het gebied tussen de parking en de ingang. Ook zijn er plannen om een waterpark bij Holiday Park te bouwen.

 

Majaland in Polen

 

Majaland Kownaty

De Plopsa-Group is druk bezig met meer parken in Europa te bouwen. Zo zijn er ondertussen al 2 pretparken in Polen. De eerste is gelegen in het westen van Polen, namelijk Majaland Kownaty. Daar heeft Plopsa de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in een houten achtbaan, een Wickie The Viking gebied en een gebied rond de vliegtuigjes van Super Wings. In de toekomst staan er ook hier nog uitbreidingen gepland, daarover ging Plopsa later meer communiceren.

 

Majaland Warsaw

Sinds dit jaar is er ook een Majaland te vinden in de Poolse Hoofdstad Warschau. Het park is voor een groot deel identiek aan andere Indoor Plopsa-parken. Ook hier wil men in de nabije toekomst meer gaan investeren.

 

Majaland Gdansk

In de lente van 2024 zal Plopsa nadat het in westen (Kownaty) en in het oosten (Warschau) van Polen een park heeft geopend, dat ook in het Noorden doen. Daarvoor kiest Plopsa voor de stad Gdansk. De stad is gelegen aan de Oostzee en zal wederom binnen-en buitenattracties bevatten. Net zoals bij de andere twee parken wordt er samengewerkt met Momentum Leisure, een groep die pretparken in Oost-Europa uitbaat en bouwt. In dit park koos men om de achtbaan in een Smurfenthema te stoppen.

 

Majaland in het zuiden van Polen

Er zal binnen een paar jaar ook een vierde park in Polen worden geopend. Die komt in het zuiden van het land te liggen. Op de Fanday werd niet verteld welke stad hiervoor gekozen zal worden, al spreekt men op de site van de investeringspartner Momentum Leisure van Katowice. De stad heeft er met Legendia al een pretpark liggen. Hiermee zal Plopsa ook de concurrentie aangaan met Energylandia dat een klein uurtje van Katowice ligt. Ook hier wordt wederom gekozen voor de combinatie van indoor- en outdoor gebieden.

 

Majaland Praag

In 2021 heeft Plopsa ook nog een park geopend in de Tsjechische hoofdstad Praag. Het indoorpark is gelegen in de luchthaven. De bedoeling is om binnen een paar jaar het park verder uit te breiden.

 

Parken in Roemenië en Kroatië

Nadat Plopsa al parken hebben in België, Nederland, Duitsland, Polen en Tsjechië zal daar binnen een paar jaar ook nog 2 andere landen bij komen. Er is namelijk een plan om een park te openen in Roemenië en Kroatië. Wat voor parken dit zullen worden is nog onduidelijk. Ook in Frankrijk wil de groep graag nog een park openen en er wordt nog steeds uitgekeken om een tweede park in Nederland te kunnen openen.

 

bron: Plopsa

Foto: TPF