Fotoalbum: Jardin d’Acclimatation – augustus 2022

Echte pretparkliefhebbers denken bij Parijs niet enkel aan Disneyland Parijs, maar ook aan het stadspark Jardin d’Acclimatation. Dit park dat sinds enkele jaren uitgebaat wordt door Company Des Alpes onderging sinds de overname een transformatie. Er kwamen nieuwe attracties bij en alles werd in een nieuw jasje gestopt. De belangrijkste investering was voor ons de komst van een nieuwe achtbaan met Les Speed Rockets. Deze Gerstlauer Bobsled Coaster opende in 2018 en het werd hoog tijd dat ook Themeparkfreaks Bob en Tristan deze konden afvinken. Behalve deze achtbaan heeft het park nog drie andere exemplaren in haar aanbod. Zo heb je ook de Spinning Coaster Souris Mécaniques, de Powered Coaster Machine à Vapeur, die bij ons bezoek jammer genoeg gesloten bleef door technische problemen en Dragon Chinois, eveneens een achtbaan gebouwd door Soquet die binnenkort vervangen zal worden door een nieuwe.