Sfeerverslag: Achtbaan jagen in Nederland – donderdag 15 september 2022

Vandaag trekken Hannelore en ik naar het noorden van Nederland. Daar gaan we Drouwenerzand bezoeken. In de middag trekken we dan nog naar Julianatoren en Speelpark Oud Valkeveen. Afsluiten doen we op de Megakermis in Beverwijk. De jacht is geopend!

 

Drouwenerzand

Aangezien we slapen in de buurt van Utrecht, is het vandaag minder ver rijden als verwacht. Zo bereiken we na een kleine 2 uur rijden de parking van het attractiepark. Uiteraard zijn we hier vandaag voor de achtbaan, maar willen we de andere attracties eens uitproberen. Het belooft hier vandaag alvast druk te worden want er zijn wat bussen met schoolkinderen op de parking. Geen tijd te verliezen dus.

De eerste attractie wordt natuurlijk de achtbaan. De achtbaan heet Jungle en heeft dan logischerwijze ook een jungle-thema. Het is duidelijk een kermis achtbaan geweest, dat merk je aan het station. Het station is namelijk een aanhangwagen. Verder heeft Jungle een leuk maar wel kort ritje, gelukkig worden er 2 rondjes gereden.

Zoals in de intro gezegd, willen we ook de rest van het park eens gaan verkennen. Zo vinden we wat verder een andere attractie die vermoedelijk van het kermiscircuit komt. De attractie is een XLR8 en dat is een draaimolen die heel snel rondjes draait. Het levert ook heel wat G krachten op. Gelukkig zijn er af en toe wat rustmomenten want anders zou het wel een heel lastige attractie worden.

Hannelore is altijd al een grote fan geweest van de Dumbomolen in Disneyland Parijs en ook hier vinden we 1 van de vele varianten terug.

Ook de oldtimers waren niet veilig voor Hannelore.

Dit jaar heeft Drouwenerzand een nieuwe attractie geopend en dat is een darkride. Een spookhuis waar je met gondels doorheen rijdt. Een hele leuke toevoeging voor het park en op zich is de attractie ook prachtig gemaakt. Zeker de laatste scène waar je door een kinderkamer rijdt, is echt creepy.

Aangezien je in Drouwenerzand een all-in prijs betaald, besloten we hier een hapje te eten. Zo konden we genieten van een lekkere frikandel, hamburger en andere snacks. Een lekker softijsje was dan weer het ideale dessert. Iets na 12u besloten we te vertrekken en naar Julianatoren te trekken. Drouwenerzand was alvast een heel leuk begin van de dag!

 

Julianatoren

Een goed anderhalf uur later komen we aan op de parking van het volgende pretpark. Julianatoren is de volgende stop en dit park heeft 2 achtbanen in de aanbieding. Daarnaast vind je er ook nog een butterfly en tal van andere attracties. De ingang van het park vind ik alvast prachtig en heel kleurrijk. Op naar de volgende credits!

Uiteraard starten we met een achtbaan. Texas Twister komen we als eerste tegen en dat is de nieuwste attractie van het park. De achtbaan opende in april dit jaar zijn deuren. Het is een Spinning Coaster van SBF Visa en heeft zoals de naam al doet vermoeden, een western thema gekregen. Het is dezelfde achtbaan zoals je die terugvindt in Mer de Sable, Freizeitpark Plohn en Kinderstad Heerlen. Een leuke toevoeging voor dit gezellige park.

Een boogscheut verder vinden we Jul’s Rollerskates terug. Deze Vekoma Junior Coaster is vernoemd naar de muis Jul, de parkmascotte. Wederom vind ik de plaatsing van de achtbaan geweldig. De achtbaan staat namelijk heel centraal in het park en is prachtig omringd door de andere attracties in het park.

Helemaal achterin het park heeft men een soort safari-wandeling gemaakt. Onder begeleiding van Cas de Ranger, maak je een wandeling langs dieren die in onze regio voorkomen.

Net wanneer de Cas de Ranger Experience verlaten, merken we dat er een kleine show aan de gang is. Het vriendinnetje van Jul is samen met een ander personage enkele kinderen aan het entertainen.

Ook de Butterfly konden we niet links laten liggen.

En mocht je het je afvragen waarom het park Julianatoren heet, dan is het antwoord daarop simpel. Het park heeft namelijk een toren in het park, die de naam draagt van Prinses Juliana uit Nederland. De toren kan je beklimmen, waarna je kan genieten van een prachtig uitzicht over het pretpark en diens omgeving.

Julianatoren laten we rond 15u achter ons en we vertrekken naar het laatste pretpark van vandaag. Het park vond ik heel gezellig en mooi in elkaar gepuzzeld. Overal was er heel veel decoratie te ontdekken en is het met kinderen zeker een dagvullend park. Hopelijk bouwen ze hier in de toekomst nog eens achtbaan want dan heb ik een reden om eens terug te komen naar dit gezellige pretpark.

 

Speelpark Oud Valkeveen

Speelpark Oud Valkeveen ligt zo’n drie kwartier rijden van Julianatoren. Iets voor 16u komen we dan ook aan op de parking van dit speelpark. Het park heeft een achtbaan en een butterfly, dit samen met een handvol andere mechanische attracties, vormt het een klein pretpark op een boogscheut van Amsterdam. Uiteraard vind je er ook heel wat speeltuigen voor de kinderen terug.

Aangezien er in dit park niet veel voor ons doelpubliek staat, besluiten we direct naar de Drakenbaan te gaan. Dat is de achtbaan van het park. Toen we aankwamen kreeg ik eventjes een kleine hartstilstand want er was niemand aanwezig bij de achtbaan. Toch stond er op de ingang van de achtbaan, geopend. Twee minuten later kwam dan ook de operator aan rennen, die zich eventjes had teruggetrokken in de sanitaire voorzieningen van het park. Ondanks het wachten kregen we een heleboel privé ritjes op deze leuke achtbaan. Na 5 rondjes hielden we het voor bekeken en trokken we verder het park in.

De Vliegende Valk vonden we verderop in het park. Dit is een Butterfly, zoals we die vandaag al eerder hebben gedaan in Julianatoren.

Na een half uurtje hielden we het voor bekeken in dit park want er viel voor ons niet veel meer te beleven. Het park is dan ook meer een speelpark voor kinderen. Desondanks dat er meer op spelen wordt gericht, heeft het park met Drakenbaan, toch een leuke achtbaan in het aanbod. Maar nu vertrekken we richting Beverwijk, om daar de Megakermis te bezoeken.

 

Megakermis Beverwijk

Onze laatste stop voor vandaag is de Megakermis in Beverwijk. Op deze kermis kunnen we 2 achtbanen berijden. Beide achtbanen komen van de familie Buwalda. De eerste achtbaan is de Euro Coaster, die ik onlangs nog heb uitgetest in Tilburg, de andere is Crazy Clown. Op naar de attracties.

Heel lang zullen we op deze kermis niet blijven want we zijn hier voornamelijk voor de Crazy Clown. Dat is een Big Apple Coaster in een circus thema. De worm is in het blauw geschilderd en de rest van de achtbaan is geschilderd in kleuren die doen denken aan een circus.

Voordat we terug naar ons huisje trokken, wilden we nog een ritje maken op de octopus. Het werd door het weinige aanwezige volk, zelfs een privé ritje.

De andere achtbaan hebben we al meerdere keren kunnen doen, dus deze lieten we vandaag links liggen. We hielden het voor bekeken voor vandaag en keerden terug naar het huisje dat we in de buurt van Utrecht hebben gehuurd. Vandaag hebben we maar liefst 5 achtbanen bij op de teller, dit door 4 verschillende pretparken en 1 kermis op dezelfde dag te bezoeken. Een dagje achtbaan jagen blijft gewoon heel leuk om te doen, zeker als je er dan ook nog eens voor in enkele leuke parkjes komt. Ondertussen hebben mijn vrouw en ik nog maar 4 achtbanen af te vinken in Nederland, waarvan er nog 1 ligt in een pretpark. Tot ziens!