Polen krijgt er met Hossoland alweer een pretpark bij

Het lijkt wel of Polen plots het beloofde land geworden is voor de pretparksector. De Plopsa-groep investeerde al volop in parken in dit land met Majaland Kownaty en Warsaw en is zelfs bezig met de bouw van een derde pretpark. Ook opende nog niet lang geleden Mandoria in Polen, een park dat meteen plannen maakt voor een tweede vestiging, en laten we uiteraard Energylandia niet vergeten dat op korte tijd uitgroeide tot een van de grote pretparken van Europa. Met Hossoland zal daar binnen afzienbare tijd opnieuw een park bijkomen.

 

Vlakbij de Poolse kust wordt momenteel volop gebouwd aan het nieuwe pretpark Hossoland. Dit park krijgt een oppervlakte van 40 hectare en wordt onderverdeeld in vier themagebieden. Zo komt er onder andere een Vikinggebied en een Vissersdorp.

Het bekende bedrijf Jora Vision werd ingeschakeld voor de ontwerpen van het park en de gebieden met attracties. De attracties die in het park komen zullen gebouwd worden door gerenommeerde fabrikanten als Mack Rides en Vekoma, aangaande op de concepttekeningen zal er naar alle waarschijnlijkheid ook beroep gedaan worden op Intamin.

De algemeen directeur van het park is de Nederlander Daniel Heinst, een manager met uitgebreide ervaring in de branche. Zo werkte deze man al in Legendia, Majaland Kownaty en Mandoria.

In het voorjaar van 2024 zal Hossoland, als alles goed verloopt geopend worden.

Bron en foto’s: Hossoland, Parkerlebnis, kamienskie