Eerste testen vinden plaats op nieuwe achtbaan Toutatis in Parc Asterix

Het Franse pretpark Parc Asterix is onlangs begonnen met het testen van de treinen voor de nieuwe achtbaan Toutatis. Er werden enkele wagentjes op het spoor geplaatst en door het parcours track gestuurd, een zogenaamde ¨Pull Trough”. Zo kan men de spanwijdte van de trein controleren en hoe alles in het “echt” overeenkomt met de ontwerpen.

 

Op het Instagram account van ChrisCoaster zijn onlangs beelden gedeeld van Toutatis. Dat is de nieuwe Intamin Launch Coaster, die volgend jaar opent in Parc Astérix. Op de foto’s zien we hoe een paar karretjes van de trein over de track rijden. Hierdoor controleert men de spanwijdte van de trein, zodat deze nergens blijft haperen en zich zou kunnen vastrijden. Als de schaalverdeling van de plannen klopt met de werkelijkheid, kan men na het aanpassen van eventueel fouten, de achtbaan verder afwerken. De werken zelf, zijn alvast vergevorderd en het ziet er dan ook naar uit dat Toutatis volgend jaar zal openen.

 

Toutatis wordt zoals eerder vermeld gebouwd door de Zwitserse achtbanen fabrikant Intamin en zal maar liefst vier lanceringen hebben. Ook zal je driemaal overkop gaan en wordt er een maximumsnelheid van 107 km/u bereikt tijdens de rit. Het hoogste punt komt dan weer op 51 meter te liggen. Dankzij deze statistieken weten we alvast dat het de snelste en hoogste achtbaan van Frankrijk zal worden. Intamin bouwde eerder al toppers als Kondaa (Walibi Belgium), Taron (Phantasialand) en Goliath (Walibi Holland). Ook wordt er gewerkt aan een nieuwe achtbaan in Parque Warner in Madrid.

 

bron & foto: Instagram ChrisCoaster