Splash Mountain in Amerikaanse Disney-parken wordt Tiana’s Bayou Adventure

Splash Mountain, een iconische waterattractie die te vinden is in de 2 Amerikaanse pretpark resorts van Disney, zal binnenkort sluiten en een complete metamorfose ondergaan. De populaire attractie krijgt een nieuw thema, namelijk ‘The Princess and The Frog’. Wanneer beide Disney-parken de attractie gaan sluiten is nog niet duidelijk, wel zou de wildwaterbaan opnieuw openen in 2024.

 

Wie nog een ritje wil maken op de populaire boomstam attractie van Disneyland in Anaheim en Magic Kingdom in Orlando, zal zich moeten haasten. Vermoedelijk is het dit jaar het laatste jaar waarin Splash Mountain in zijn huidige vorm te vinden zal zijn. De waterattractie krijgt een nieuw thema rond de populaire film ‘The Princess and the Frog’. Er is ook al een naam gekozen voor de vernieuwde attractie: Tiana’s Bayou-Adventure. Eind 2024 zal je zowel in Anaheim, als in Orlando kunnen genieten van de deze vernieuwde wildwaterbaan.

 

Splash Mountain stond al een tijdje onder vuur. De waterattractie opende in 1989 in Anaheim en in 1992 in Orlando. De attractie vertelt het verhaal van Brer Rabbit en is gebaseerd op de Disney-film ‘Song of the South’. Het filmverhaal is gebaseerd op de Uncle Remus Boeken, geschreven door Joel Chandler Harris. Zowel in de attractie als in de film ligt er een racistische ondertoon, iets waar Disney duidelijk vanaf wil. Door te kiezen voor ‘The Princess and the Frog’, kiest Disney voor een zwarte prinses. Er komen dan ook lovende reacties op deze beslissing. Anderen vinden het dan weer jammer dat de iconische attractie verdwijnt.

 

Om de attractie zo goed mogelijk uit te werken, zijn de imagineers naar Louisana geweest. Daar deden ze uitgebreid onderzoek naar het hart en ziel van de stad, aangezien de stad ook een belangrijke rol speelt in de film. De attractie zal niet alleen door de stad worden geïnspireerd, maar ook door de gemeenschap. In deze gemeenschap werken mensen samen om iets buitengewoons te bereiken. In combinatie met muziek zal de volgende boodschap worden doorgegeven: als je elke dag je best doet, komen er zeker goede dingen op je pad. Het verhaal van de attractie gaat verder waar de film stopte. Het is dus een aanvulling op de film. Samen met Princess Tiana, Naveen en de jazz minnende alligator Louis trek je doorheen de bayou (moeras), waar je allerlei bekende gezichten zult tegenkomen. Prinses Tiana zal voor deze attractie een speciale outfit krijgen, het resultaat ziet u hieronder. Eind 2024 kan je van deze nieuwe attractie genieten.

bron &  foto: Walt Disney World

bron: Newsweek