Sfeerverslag: Parc du Petit Prince – 30 juli 2022

Themeparkfreaks Bob en Tristan waren bijna aan het einde gekomen van hun tripje dat hen door een stukje Duitsland leidde, een stukje door Zwitserland, een stukje Italië en op deze dag ook doorheen een stuk van Frankrijk. Op deze dag stond namelijk het themaparkje Parc du Petit Prince op het programma. Dit park draait, zoals de naam al doet vermoeden, volledig rond de verhalen van De Kleine Prins.

 

Het was voor beide heren het tweede bezoek dat ze aan dit park brachten, voor Bob was het geleden van 2018 dat hij dit bezocht en ondertussen had het park niet stilgezeten, want er kwam een tweede achtbaan bij.

De ingang van het park is al meteen een blikvanger op zich. De moderne constructie ziet er alvast mooi uit. Een het park in gelopen kom je bij het middelpunt, waarrond het hele park is opgebouwd. In het midden van het park kan je namelijk de zogezegde krater zien waar in de verhalen een meteoriet insloeg. De rest van het park werd dan in kringen daarrond aangelegd.

We begonnen onze dag bij Vol De Nuit, een soort Funhouse dat best leuk te noemen is. Vervolgens maakten we ook veel plezier op wat CoasterCount een onbepaalde credit noemt, namelijk The Zip Line.

We wandelden ook nog langs een mooi groot gebouw waar een cinema in verborgen zit, maar uit ervaring wisten we dat deze ons niet echt zou kunnen overtuigen, dus besloten we op deze warme dag op zoek te gaan naar verkoeling.

Die verkoeling vonden we bij de Log Flume. South Atlantik is een boomstamattractie die in het teken staat van een vliegtuigcrash, die ook voorkomt in de verhalen. Deze werd gebouwd door het Franse bedrijf Soquet Rides en is eigenlijk best wel leuk.  Vooral de aankleding bij deze attracties is echt wel de moeite waard.

We maakten ook een wandeling doorheen het doolhof Le Labyrinthe de la Fontaine. En ik moet toegeven de uitgang hier vinden is best nog wel een opgave, het doolhof is dan ook best groot.

Tijd om mijn credit te scoren nu, Pierre de Tonnerre was een nieuwe toevoeging sinds mijn vorige bezoek en betreft een Spinning Coaster. Bij deze achtbaan neem je plaats in een karretje dat een meteoriet voorstelt en tijdens de rit beleef je zo de koers van die meteoriet. Niet ver van het park sloeg trouwens in 1492 voor het eerst een meteoriet in op de aarde en dat feit speelde mee in de keuze van het thema van deze achtbaan.

Uiteraard maakten we ook een ritje op de tweede achtbaan van het park, Le Serpent. Deze Zierer achtbaan heeft alvast een indrukwekkend slangenhoofd als voorste karretje en het ritje zelf is best soepel en amusant.

We namen ook een kijkje bij Courier Sud. Een soort Walktrough attractie waarbij je de piloot wordt van een postvliegtuig. Aangezien hier alles in het Frans was en wij die taal niet volledig machtig waren, was deze attractie niet zo interessant en het leek ons ook vooral bedoeld voor de jongste bezoekers van het park.

Wat we dan weer wel stiekem leuk vinden zijn zweefmolens en met les Chaises Volantes heeft het park een leuk exemplaar in huis.

Vervolgens besloten we het park vanuit de hoogte te gaan bekijken in de L’Aérobar. Hier kan je een drankje nuttige op een hoogte van 35 meter. Ondertussen vertelde de operator meer over het park en de omgeving, zoals de steenkoolmijn die op een boogscheut van het park gelegen is.

In planete Sous Marine namen we een duik onder water. Oké, niet letterlijk natuurlijk, maar deze attractie is namelijk aangekleed als een duikboot. Die aankleding is alvast zeer mooi. Binnenin vind je een interactieve Shooter attractie terug.

Nog hoger over het park uitkijken deden we in Le Ballon du Roi. Deze heliumballon neemt je mee tot een hoogte van 55 meter boven de grond en biedt een mooi uitzicht over het park en haar omgeving.

En na onze ballonvlucht kwam er stilaan een einde aan ons bezoek aan dit best charmante park. We vermaakten ons hier alvast zeer goed en hopen dat dit nog jonge park in de toekomst mag blijven groeien, want momenteel is het nog niet volledig dagvullend. Toch brengen we met plezier in de toekomst zeker nog een bezoekje.