Sfeerverslag: Didi’Land – 18 juli 2022

Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken er dit jaar opnieuw samen op uit, tijdens hun trip doorkruisten ze landen als Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië en ja zelfs België. Het eerste park dat op hun pad lag was het Franse Didi’Land.

 

We arriveerden bij dit park iets na openingstijd en besloten meteen naar de eerste achtbaan te wandelen. Die achtbaan had de naam Family Coaster, een typische Big Apple achtbaan van SBF Visa. Niet meteen een topper dus, maar a Apple a day keeps the counter okay.

Vlak naast deze achtbaan staat de Rapid River Didi’ Rafting opgesteld. Een leuke attractie met bootjes die goed rondspinden tijdens de afdaling. Jammer genoeg was deze en meteen ook heel wat andere attracties in het park een kermismodel zonder echte aankleding, iets dat we wel misten. Toch hing er dankzij de ligging van het park in een soort van stadspark dan weer een bepaalde gezelligheid.

Onze volgende attractie werd het tractorritje Les Tracteurs Rigolos waarbij je in gekke tractors over een boerderij reed vol dieren.

Een beetje thrill kregen we vandaag in de Mega Disk’O. Deze attractie van Zamperla gaf een deftig ritje weg, dat zeker niet te onderschatten viel. Stiekem hou ik wel van die dingen.

Na een ritje op Apollo Side Cars, een interactief attractietype dat wij steeds best leuk vinden, werd het tijd om de grootste achtbaan van het park te gaan berijden.

Drakkar is een achtbaan die gebouwd werd door de Franse fabrikant Soquet. Deze bouwer staat er om bekend leuke familiecoaster te bouwen en dit exemplaar valt ook in deze categorie. De baan geeft een leuk en beetje pittig ritje weg waar het hele gezin van kan genieten.

Tussen 12 en één eet iedereen in dit park, althans toch iedereen die aan de grote attracties staat. Dan maar zelf wat eten en drinken vooraleer we de boomstamattractie van het park, La Rivière Sauvage konden uitproberen. Dit bleek een fijne Log Flume te zijn, waarin je toch wel nat kan worden.

Na nog een ritje in het reuzenrad werd het tijd om naar de wagen te lopen en onze trip verder te zetten. Didi’Land was ons goed bevallen, al ligt de focus in het park wel eerder op gezinnen met kinderen en is het voor ons niet echt dagvullend.