Gloednieuw themapark Fantázia Liptov Park heeft haar deuren geopend

In Slovakije is het eerste themapark van het land geopend. Het gaat om het indoorpark Fantázia Liptov Park dat op 29 juli 2022 de deuren opende voor het publiek. Het pretpark bevat met Vesmír ook een achtbaan, deze heeft draaiende karretjes en is de enige vaste achtbaan in het land.

 

Op 29 juli 2022 opende Fantázia Liptov Park haar deuren, meer dan een jaar later dan origineel gepland door de gevolgen van de coronacrisis en vertragingen in de bouwwerkzaamheden. Het pretpark is een educatief pretpark voor kinderen en bestaat uit 4 verschillende themagebieden. Momenteel wordt er nog steeds gewerkt in en rond het pretpark, maar zijn al wel 3 van de 4 gebieden geopend.

 

Themagebieden:

Het eerste gebied dat geopend werd is Liptovský Obor, Slovaaks voor The Liptov Giant. Hier draait het verhaal rond een reus die in de omgeving van Liptov leeft. Blikvanger van dit gebied is een gigantische reus die met de hand gemaakt werd. Het tweede gebied dat geopend werd is Chrobáčikovo, Slovaaks voor Beetleland. Hier staat een klimtoren, glijbanen en een speeltuin voor kinderen.

Het derde gebied dat geopend werd is Železnica, Slovaaks voor Railway of Fantasy. Hier staan mechanische attracties, waaronder Autodróm (botsauto’s) en Vesmír, de eerste achtbaan van Slovakije. Helaas is er nog een dispuut met de Slovaakse fabrikant InterTech, waardoor de achtbaan nog niet geopend kon worden. Het park betaalde de fabrikant 300.000 euro voor de achtbaan. De rollercoaster werd volledig opgebouwd, maar nu weigert de fabrikant de nodige technische papieren te leveren die nodig zijn om Vesmír officieel te kunnen openen. Ondertussen heeft Fantázia Liptov Park de fabrikant, die elk verder contact met het park weigert, voor de rechter gesleept in de hoop dat de problemen rond de spinning coaster snel worden opgelost.

 

Onze reporter bezocht het park:

Erik, onze reporter ter plaatse, bezocht het park en had een gesprek met de parkeigenaar en zijn dochter. Zij vertelde hem dat er nu een team uit Australië is gekomen om hen te helpen de achtbaan zo snel mogelijk open te krijgen.

De delen van Fantázia Liptov Park die reeds geopend werden liggen er erg goed bij, liet Erik ons weten. De thematisering werd volledig voorzien door het Slovaakse bedrijf ThemeWorks. Erik maakte ook enkele foto’s van het park en dit zowel van de geopende gebieden alsook van de achtbaan die wacht om geopend te mogen worden.

Toekomst:

Maar de parkdirecteur laat zich niet doen door alle problemen. Er is immers ook nog een vierde gebied in aanbouw dat Firefighters land zal noemen. Hier wordt de blikvanger een groot vliegtuig, waarbij een grote brand zal worden nagebootst en waarbij de inzittenden gered moeten worden.

 

 

Foto’s: Erik (Themeparkfreaks)