Fotoalbums: UK trip: Fantasy Island – juli 2022

Themeparkfreaks Jonathan, Lennert en Laura trokken in de zomervakantie voor 5 pretparkdagen naar het Verenigd Koninkrijk waar ze voornamelijk de meest gekende pretparken zoals Alton Towers, Thorpe Park en Blackpool Pleasure Beach lieten links liggen. In de plaats kozen ze om voornamelijk kleinere parkjes in Engeland en Wales te ontdekken om zo de verborgen plekjes en ongekende parkjes te gaan verkennen. We namen van onze verkenningstocht heel wat foto’s mee die we graag met jullie willen delen.

 

Fantasy Island is de thuishaven voor twee grote custom gebouwde achtbanen van Vekoma. Het gaat om de looping coaster Millennium die geopend werd in 1999 en de Inverted Coaster Odyssey die in 2002 geopend werd. Millennium is maar liefst 45,7 meter hoog en bereikt een snelheid van 90 km/u. Het 860 meter lange parcours is boven de andere attracties van het park gelegen en tijdens de rit gaan de bezoekers doorheen drie inversies. Odyssey is nog groter met een hoogte van 50,9 meter en is daarmee de hoogste SLC gebouwd door Vekoma. Met een snelheid van 99,8 km/u is het ook nog eens de snelste SLC gebouwd door Vekoma. Het parcours is 891 meter lang en bevat vijf inversies. Deze twee achtbanen zijn echt wel de moeite om eens gedaan te hebben. Verder zijn er nog drie andere achtbanen maar een daarvan mag je als volwassene niet berijden. Voorts kan je kiezen of je per attractie betaald of een polsbandje neemt.