My Little Pony: 40 jaar magie tentoonstelling in het Speelgoedmuseum

De tentoonstelling My Little Pony: 40 jaar magie neemt je mee doorheen de geschiedenis van My Little Pony vanaf het ontstaan van deze speelgoedlijn tot vandaag.

 

Ontdek de voorloper My Pretty Pony uit 1981. Laat je betoveren door de fantasiewerelden  van  de  kleurrijke  pony’s  die  de Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro vanaf 1982 produceert. Dankzij de collectie van verzamelaarster Mande Walschot beleef je een nostalgische reis en zie je de pony’s evolueren doorheen de tijd. Volg hoe de pony’s hun avonturen verder zetten op het scherm. De populaire speelgoeddieren maken immers al snel hun debuut in talrijke tv-series en films.

De interactieve speelelementen maken de My Little Pony expo tot een speelse ervaring voor het hele gezin.

 

Wie is verzamelaarster Mande Walschot?

De expo bestaat volledig uit collectiestukken (meer dan 2000 pony’s) van verzamelaarster Mande Walschot (1989). Mande is als klein meisje reeds gefascineerd door My Little Pony: Als kind speelde ik al met My Little Pony. Wanneer ik de speelgoedpony’s bij mijn beste vriendin ontdekte, was ik helemaal verkocht. Ik kreeg van mijn ouders de ‘Dainty dove’ cadeau, die ik overal mee naartoe nam. Wekelijks kwam ik met mijn vriendin samen om met de pony’s te spelen. Mande haar favoriete set is ‘Sweet Berry’s Magic Kitchen’ waar je zelf cakejes kan mee bakken. In haar tienerjaren geeft ze haar My Little Pony’s door aan een jongere nicht.

 

Haar verzamelpassie ontstaat in 2008 wanneer ze in een speelgoedwinkel toevallig naar My Little Pony gaat kijken in de rekken.

Mande vertelt enthousiast over haar passie: “My Little Pony doet mij terugdenken aan mijn kinderjaren. Mijn omgeving begrijpt niet wat een 20-jarige met al die pony’s moet, maar sinds dat ik de verzamelmicrobe te pakken had is ze niet meer weggegaan. Ik maak nog steeds daguitstappen naar speelgoedwinkels samen met mijn vader, soms zelfs in Wallonië of Duitsland.”