Tokyo Disneyland sluit Space Mountain voor enorme renovatie

Space Mountain krijgt een nieuwe look in Tokyo. Het Tokyo Disney Resort heeft aangekondigd dat het de indoor achtbaan volledig gaat renoveren, waardoor deze een volledig nieuwe uitstraling krijgt. Ook het themagebied Tomorrowland, waarin de baan gelegen is, zal volledig veranderen.

 

De nieuwe Space Mountain behoudt zijn oorspronkelijke concept als overdekte achtbaan, maar zal verbeterde prestaties en meeslepende speciale effecten hebben. Het niet volledig duidelijk, maar alles wijst er op dat zelfs de volledige baan vervangen wordt.

Het nieuwe Tomorrowland gebied zal de verbinding tussen de aarde en het universum uitdrukken en een beeld voorstellen van een toekomst waarin mensen in harmonie zijn met de natuur.

Gasten kunnen genieten van momenten van rust en ontspanning op het plein waar verschillende iconen en andere designelementen een gevoel van hoop voor de toekomst scheppen. Als het donker wordt, dompelt het gebied gasten onder in een spectaculaire wereld van licht.

De in 1983 geopende achtbaan zal in 2024 sluiten voor deze grootste renovatie, verwacht wordt dat alle werken klaar zijn in 2027.

 

Bron en foto: Tokyo Disneyland