Nieuwe achtbaanonderdelen aangekomen in SeaWorld Orlando

In het Amerikaanse pretpark SeaWorld Orlando is er nieuwe achtbaantrack gearriveerd. Het gaat om trackonderdelen van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M). Er gaan al langere tijd geruchten dat het park een nieuw type achtbaan wil bouwen ontwikkeld door B&M. Het nieuwe type kreeg de naam Surf Coaster.

 

Hoewel er officieel nog niets is aangekondigd, is dit wel een eerste bevestiging van de geruchten. Eind vorig jaar lekten er reeds plannen uit van de nieuwe baan. Hierdoor kregen we voor het eerst een beeld van wat de nieuwe achtbaan van het type Surf Coaster zou moeten worden.

De plannen onthulden een heel ander type achtbaan dan B&M normaal gesproken neerzet,  een kleinere achtbaan met scherpere bochten, een lancering (met vermoedelijke airtimeheuvel) en vermoedelijk een twee-bij-twee configuratie van de karretjes op de achtbaantrein.

Of dat we opnieuw een stand-up achtbaan mogen verwachten blijft onduidelijk. In het verleden patenteerde B&M reeds een nieuwe stand-up beugel. Velen gaan ervan uit dat deze voor de Surf Coaster bestemd zijn.

Momenteel wordt er verwacht dat de nieuwe achtbaan in 2023 zal openen.

 

Bron en foto: Seaeworld