Uitgelicht: Grand Canyon – Fraispertuis City

In 2000 opende het Franse pretpark Fraispertuis City haar eerste achtbaan met Grand Canyon. Deze achtbaan werd gebouwd door het Franse bedrijf Soquet en werd na enkele jaren uitgebreid door hetzelfde bedrijf.

 

 

Fraispertuis City kon met haar allereerste achtbaan Grand Canyon in 2000 een achtbaan openen van de Franse fabrikant Soquet. Toch bleek het park niet volledig tevreden te zijn want in 2005 werd de baan langer gemaakt. Nog enkele jaren later werd een bocht aangepast.

Grand Canyon is een baan van 380 meter lang en 12,5 meter hoog. Wie een ritje wil maken op deze achtbaan moet tenminste 95 centimeter groot zijn en begeleid worden. Wie groot genoeg is om alleen een ritje te maken, hoeft geen begeleiding meer te hebben. Het is niet duidelijk hoe groot je hiervoor moet zijn.