Fotoalbum: Parc Astérix viert een Gallische Kerst

Voor het eerst hield Parc Astérix dit jaar zijn poorten open tijdens de Kerstvakantie. Astérix, Obelix en co verwelkomden de bezoekers voor een echte Gallische Kerst. Daarvoor spaarden ze kosten noch moeite! Al bij het binnenkomen worden de bezoekers verwelkomd door tientallen kerstbomen die door gans het park terug te vinden zijn. Waar vroeger het spookhuis “Le Transdemonium” te vinden was, werd nu een schaatspiste geplaatst. Wat verderop op het binnenplein konden de bezoekers genieten van een lekker glaasje Glühwein, of een warm bordje Tartiflette.

Wie niet zozeer de kerstsfeer opzocht kon genieten van de vele attracties. Helaas was Tonnerre de Zeus gesloten voor een grote opknapbeurt. Gelukkig waren er tal van alternatieven beschikbaar voor wie een ritje op een achtbaan wou maken.
Voor wie het rustiger aan wou doen waren er verschillende shows, zoals een circusshow, te bezoeken.

Wanneer de zon onder was veranderde het park in een feeëriek decor, omgeven door tal van lichtjes.
Om de sfeer compleet te maken organiseerden de Galliërs tegen sluitingstijd een prachtig vuurwerk waar menig bezoeker zich kon aan vergapen.

Themeparkfreak Matthieu en zijn vrouw Isabel trokken nieuwsgierig naar Plailly en keerden met een pak foto’s terug huiswaarts.