Fotoalbum: La Récré des 3 Curés – juli 2021

Themeparkfreaks Jonathan, Jos en Lennert trokken er in juli op uit, naar het westen van Frankrijk om daar heel wat regionale parkjes te bezoeken. De trip had eigenlijk al in 2020 moeten plaatsvinden, maar werd met een jaar uitgesteld wegens de coronapandemie.

 

La Récré des 3 Curés is onder de pretparkfans ook wel gekend als het tweede Bobbejaanland pretpark. Het Franse pretpark kocht doorheen de loop der jaren immers heel wat attracties over van het Belgische pretpark. Zo kan je hier de onder andere de Bobby Drop, Mambo en Fly Away terugvinden, die alleen in Bobbejaanland gestaan hebben.

Terwijl Jos erg blij was met het weerzien van de Fly Away, Lennert het een onaangename eerste kennismaking vond, kwam ik vooral weer te weten waarom ik het absoluut niet erg vond dat die attractie het Belgische park verlaten had.

De attractie waar we het meest naar uitkeken was de gloednieuwe achtbaan Vertika, die vorig jaar geopend werd in het park. Het gaat hier om een Euro-Fighter van de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. Het is een kleine baan van slechts 440 meter, maar de lay-out is zeer leuk en de rit ervaring is zeer goed. Tijdens de rit ga je door 2 inversies en behaal je een snelheid van 80 km/u. Het hoogste punt van 27 meter bereik je na de verticale liftheuvel en hierna volgt een 91° drop.