Het Amerikaanse Fantasy Island verandert naam naar Niagara Amusement Park & Splashworld

Fantasy Island in de Amerikaanse staat New York ging failliet maar werd opgekocht door Gene Staples, een zakenman uit Chicago die een hart voor pretparken lijkt te hebben. Hij redde ook de parken Clementon Park en Indiana Beach van de ondergang.

 

Fantasy Island zal vanaf het heropent door het leven gaan als Niagara Amusement Park & Splashworld. Het park was onderdeel van de failliete pretparkgroep Apex Parks waar ook Indiana Beach onderdeel van was. Net als Indiana Beach kwam ook Fantasy Island te koop te staan en konden de attracties en of het landgoed opgekocht worden. Heel wat attracties in het pretpark werden daardoor afgebroken en verkocht waardoor er veel werk zal zijn om het pretpark weer klaar te maken voor een opening. Hierdoor is het voorlopig nog niet bekend wanneer het park zal kunnen openen.

Gene Staples is alvast bekend geworden als redder van Indiana Beach, waar hij investeerde in het opknappen van het park en oude attracties. Maar hij kocht meteen ook twee tweedehands Schwarzkopf achtbanen aan, die met liefde gerestaureerd worden. Het gaat dan over Quimera uit La Feria Chapultepec Magico en de Shuttle Coaster Cascabel 2.0.

Welke nieuwigheden op het programma komen voor Niagara Amusement Park & Splashworld is voorlopig nog niet bekend.

 

Bron: Niagara Amusement Park & Splashworld