Bouw reuzenrad bereikt hoogste punt in Attractiepark Rotterdam

Het toekomstige pretpark Attractiepark Rotterdam heeft het hoogste punt van haar reuzenrad bereikt. Het reuzenrad is geen onbekende want het gaat om het voormalige reuzenrad van Walibi Belgium. Naast het reuzenrad zijn ook verschillende andere attracties in aanbouw.

 

In 2017 kocht de Nederlandse ondernemer Hennie Van der Most het reuzenrad van Walibi Belgium over. Het gaat over een gigantisch rad van 45 meter hoog en komt uit de stallen van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Het rad is inmiddels al meer dan 40 jaar oud, maar werd in tussentijd helemaal opgeknapt.

Vorig jaar werd gestart met de opbouw van het reuzenrad, maar na het opbouwen van het onderstelstel van de attractie, werd er gestopt met de werkzaamheden. Een paar weken geleden kwamen nieuwe onderdelen van het reuzenrad aan die allemaal de afgelopen jaren gereviseerd werden. De verdere opbouw van het reuzenrad gebeurde intussen en ondertussen werd het hoogste punt bereikt. De volgende belangrijke stap is het monteren van de gondels aan het rad.

 

Naast het reuzenrad van Walibi Belgium wordt er ook gewerkt aan verschillende andere attracties. Zo werd ook al gestart met de opbouwwerken van het oude schommelschip van Walibi Holland en ging een tijd geleden de bouwwerkzaamheden van een pompoentorenattractie van start. Achtbaanfans verheugen zich dan weer op de komst van een echte klassieker, een Wildcat achtbaan van Anton Schwarzkopf die na meer dan 20 jaar opnieuw opduik. Verder komt er onder andere ook nog de langste rollerglijbaan ter wereld, een spookhuis, een lasergame en een poppenshow. Een attractie die al wel in werking is, is de draaiende restauranttoren in die 2018 opende.

 

De volledige bouwwerkzaamheden rond het toekomstige pretpark kan je hier op de voet volgen.

 

Video: Attractiepark Rotterdam