Six Flags Discovery Kingdom sluit Harley Quinn Crazy Coaster

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Discovery Kingdom sluit na amper twee jaar dienst haar achtbaan Harley Quinn Crazy Coaster. Deze baan opende in 2018 en sluit na amper twee jaar effectieve dienst. Het gaat om de allereerste Skywarp-attractie die gebouwd werd door het bedrijf Skyline Attractions.

 

In 2018 opende Six Flags Discovery Kingdom de allereerste Skywarp-attractie met Harley Quinn Crazy Coaster. Deze achtbaan verdween dit jaar plots van het parkplan en de website van het park. Fans die het park vroegen of dit nu het einde betekende kregen als antwoord dat Six Flags voortdurend investeert in nieuwe innovaties en hierdoor soms andere attracties dient te sluiten, wat een bevestiging is van de sluiting. Of de achtbaan nu een nieuwe locatie zal krijgen, of dat deze voorgoed naar de schroothoop gaat, werd momenteel nog niet bevestigd.

 

Harley Quinn Crazy Coaster

Bij deze thrillride maakte je meerdere inversies doorheen een pretzelloop. Dankzij deze vorm passeerde je meermaals andere inzittenden rakelings, alsof je een high five kon geven. De attractie is een ontwikkeling van Skyline Attractions, een zeer jong bedrijf. Voor de fabricage van de track werd er een beroep gedaan op het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction.

 

Eentje verdwijnt, maar een andere opent

Gelukkig voor de achtbaanfans krijgt het park er dit jaar ook een achtbaan bij. Deze nieuwigheid wordt een wilde muis achtbaan met draaiende karretjes, gebouwd door Zamperla, en krijgt de naam Sidewinder Safari. Oorspronkelijk stond deze gepland om vorig jaar te openen, maar door de coronacrisis werd de opening naar dit jaar verschoven.

 

 

Bron: Six Flags, Reddit

Foto: Themeparkfreaks – Dries