Schommelschip van Walibi Holland duikt op in Attractiepark Rotterdam

Bij het toekomstige Attractiepark Rotterdam is een nieuwe attractie aangekomen. Het gaat om de Hudson Bay, het oude schommelschip uit Walibi Holland. Het schommelschip werd deze zomer aangekondigd, maar toen was nog niet bekend dat het over het exemplaar van Walibi Holland ging.

 

Ja hoor, er wordt nog steeds verder gebouwd aan Attractiepark Rotterdam. De bouwwerken van het nieuwe Nederlandse pretpark gingen van start in 2016. Oorspronkelijk hadden de poorten moeten openen in 2017, maar deze opening werd verschillende malen uitgesteld. Momenteel is het zelf erg onduidelijk wanneer het pretpark de deuren zal openen, maar er is alvast nog veel werk en een nieuwe openingsdatum wordt zelfs niet meer genoemd.

Maar het project staat niet stil. Er wordt nog wel degelijk verder gewerkt aan het toekomstige pretpark. Zo kwam onlangs het schommelschip aan in het park. Het gaat om de oude Hudson Bay uit Walibi Holland. De schip werd volledig uit elkaar gehaald en grondig gerenoveerd en opnieuw geschilderd.

 

In 2018 opende de eerste attractie van het park, dit was een restauranttoren van 43 meter hoog, die de bezoekers een mooi uitzicht over Rotterdam geeft. Begin 2020 werd dan eindelijk gestart aan de opbouw van de tweede grote attractie van het park, dit is een reuzenrad van 45 meter hoog dat vroeger nog in Walibi Belgium heeft gestaan.

De bouwwerken in het park kunnen hier gevolgd worden.

 

Foto’s: Attractiepark Rotterdam