Groen licht voor Attractiepark Rotterdam: Eerste attractie opent op 1 maart

Er is een belangrijke hindernis van de baan voor het toekomstige Nederlandse pretpark Attractiepark Rotterdam. Alle vergunningen voor de opening van de eerste attractie van het park zijn goedgekeurd! Het gaat over een 43 meter hoge restauranttoren waarvan de gondel kan draaien rondom zijn as.

  

Opening UfO Restaurant op 1 maart

Attractiepark Rotterdam zal op 1 maart haar eerste attractie openen. Het park zal meteen uitpakken met een draaiend restaurant op 43 meter hoogte. De toren heeft de naam ‘UfO restaurant’ gekregen en zal – inclusief terras – plaats bieden aan zo’n 200-tal gasten. Het unieke aan de toren is dat deze verplaatsbaar is.

De restauranttoren werd begin september op een paar dagen tijd volledig opgebouwd. Het was de bedoeling dat het restaurant vanaf 1 oktober operationeel zou zijn. Deze openingsdatum werd opgeschoven naar november, maar later werd de openingsdatum alweer uitgesteld.

Attractiepark Rotterdam liet toen aan onze redactie weten dat de opening pas in 2018 zou plaatsvinden. Vorige maand konden we jullie melden dat de eerste proefopeningen eind februari zouden plaatsvinden. Nu is het belangrijke nieuws naar buiten gekomen dat alle vergunningen voor het uitbaten van het restaurant zijn goedgekeurd. Hiermee is de laatste hindernis die de opening tegenhield van de baan. De officiële opening zal doorgaan op 1 maart 2018.

 

All inclusive-concept

In de UfO zelf is er plaats voor 66 personen. Het restaurant biedt haar bezoekers een ruim aanbod: zowel ontbijt-, lunch-, high tea- als grill gourmet-arrangementen zijn mogelijk (dit allemaal in buffetvorm). Het gehele aanbod is voorzien van all inclusive-prijzen. Zelfs frisdranken, wijn en bier zijn inbegrepen. De prijs voor een ontbijt, een lunch en een high tea bedraagt € 25,00. Het grill gourmet-arrangement kost € 45,00.

De openingstijden zullen aanvangen vanaf 8 uur ’s morgens tot middernacht. Naast het torenhoge draaiende restaurant zijn er op de begane grond ook twee restaurants die plaats bieden aan 56 personen per zaal en er is een groot terras waar ook nog eens 100 plaatsen zijn. Hier kan men eveneens koffie met gebak of een lichte maaltijd verorberen.

De ondernemende tweeling Sander en Robert van Oyen die het restaurant zullen uitbaten weten waar ze aan beginnen. Robert is met een achtergrond in de hotelschool de commerciële man die de deuren van het restaurant zal openen. Hij heeft door zijn ervaring reeds zijn weg gevonden in de ondernemerswereld.  Sander, voormalig marketing manager met een achtergrond in de bedrijfskunde, is verantwoordelijk voor de algehele leiding en is tevens de woordvoerder ervan.

“We zijn erg blij met het vertrouwen dat we hebben gekregen van Hennie van der Most. We gaan er natuurlijk weer een succesverhaal van maken en daarna kijken we hoe we onze vleugels misschien nog verder uit kunnen slaan. Vooralsnog vinden we dit een fantastisch project”, aldus Sander & Robert.

 

Hennie van der Most

De toren werd bedacht en gemaakt door de bekende ondernemer Hennie van der Most. Hij is eveneens de eigenaar van deze UfO toren en bezit ook enkele pretparken, waaronder: Nordsee-Spielstadt Wangerland (Duitsland), Wonderland Kalkar (Duitsland), Attractiepark Rotterdam (Nederland) en het voormalige Speelstad Oranje (Nederland).

Wil je meer te weten komen over de andere attracties van Attractiepark Rotterdam en de opbouw van het volledige park, dan moet je zeker hier een kijkje nemen.

 

 

 

Bron: Attractiepark Rotterdam