Eerste trackdelen van achtbaan aangekomen bij Attractiepark Rotterdam

Bij het toekomstige Nederlandse Attractiepark Rotterdam zijn de eerste trackdelen van de achtbaan aangekomen. Het gaat om een Wildcat van de Duitse fabrikant Schwarzkopf, een echte achtbaanklassieker met hoge historische waarde.

 

Begin dit jaar verraste Attractiepark Rotterdam alle achtbaanfans met de bekendmaking dat een echte achtbaanklassieker naar het park zou komen. Het gaat om een rollercoaster van het type Wildcat die gebouwd werd door de legendarische fabrikant Schwarzkopf. De achtbaan werd op dat moment gereviseerd in de fabriek Most Revisie, een bedrijf dat eigendom is van Hennie Van der Most, ofwel de man achter Attractiepark Rotterdam.

In een interview vertelde Van der Most dat de achtbaanonderdelen in februari of maart naar Attractiepark Rotterdam zouden worden gebracht. Die planning werd aangehouden, want vandaag zijn de eerste trackdelen aangekomen in het toekomstige pretpark.

Schwarzkopf was een van de belangrijkste achtbaanfabrikanten in de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig. Schwarzkopf bouwde onder andere de allereerste moderne achtbaan met een verticale looping ter wereld in 1976 met New Revolution in Six Flags Magic Mountain. De fabrikant bouwde ook verschillende grote reizende achtbanen zoals Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld die maar liefst 5 keer overkop gaat.

Aangezien de befaamde ingenieur Anton Schwarzkopf overleed in 2001, en dat zijn bedrijf al 20 jaar niet meer bestaat, is de achtbaan van Attractiepark Rotterdam uiteraard geen nieuw exemplaar. Waar deze attractie precies vandaan komt is momenteel nog niet bekend, maar er loopt nog steeds een onderzoek bij onze redactie om de origine van de achtbaan te achterhalen. Hoogst waarschijnlijk werd die voor het laatst opgebouwd in de jaren negentig. Ondertussen werd de achtbaan reeds goedgekeurd door de technische keuringsdienst T.U.V.

Wanneer Attractiepark Rotterdam precies zal openen is nog onduidelijk. De werken aan het pretpark gingen van start in 2016. In 2018 opende de eerste attractie van het park, maar daarna gingen de werken aan de rest van het park maar gestaag vooruit. Dit kwam door verschillende problemen die de kop opstaken, zoals onvoorziene technische moeilijkheden, financiële problemen en het niet verkrijgen van een aantal nodige vergunningen.

 

De bouw van het pretpark kan je hier op de voet volgen.

 

Bron: Attractiepark Rotterdam