Speelbos Nest! in de Efteling krijgt vorm

De drakentoren in het nieuwe speelbos Nest! in de Efteling wordt steeds meer compleet door het plaatsen van 14 drakentanden. De toren en glijbanen krijgen het uiterlijk van een draak, met drakentanden en de glijbaan gethematiseerd als drakentong. Naast het drakenthema komen bezoekers van Nest! ook andere herkenbare elementen uit Ruigrijk tegen. De verschillende speelmogelijkheden in het speelbos worden omringd door een aaneengesloten vlonderpad van bijna 80 meter lang, dat toegankelijk is met een rolstoel. Kinderen kunnen daar veilig en naar hartenlust samen spelen.

 

 

Natuurlijke materialen
Bij de bouw van het speelbos wordt gebruikgemaakt van veel natuurlijke materialen. Alle speeltoestellen passen perfect in de bosrijke omgeving midden in het Ruigrijk. Het zal daardoor een natuurlijk gevoel geven met zo min mogelijk prikkels van buitenaf. Voor de duurzaamheid van speelbos Nest! wordt voor alle elementen gecertificeerd Robinia-hout gebruikt.