Golden Horse bouwt haar eerste launch coaster

De Chinese fabrikant Golden Horse heeft haar allereerste gelanceerde achtbaan ooit gebouwd. Het gaat om een shuttle coaster met splash element en die brede treinen heeft zoals we die kennen van op de B&M Dive Coasters.

 

De derde grootste fabrikant van achtbanen ter wereld, het Chinese bedrijf Golden Horse, heeft haar allereerste gelanceerde achtbaan ooit gebouwd. Tot nog toe bouwde het bedrijf meer dan 300 achtbanen in Azië maar daar werkte deze altijd met een klassieke liftheuvel. Daar is nu dus verandering in gekomen.

De achtbaan is een shuttle coaster geworden zoals we deze kennen van de Half Pipe Coasters die Intamin Amusement Rides bouwt. Maar de rollercoaster heeft brede treinen gekregen zoals we die terugvinden op de Dive Coasters van B&M. Tot slot zit er ook nog een splash effect in het parcours, en dat kennen we dan weer van de PowerSplash van Mack Rides.

 

Momenteel wordt de achtbaan volop getest. Om de beelden te zien, klik op deze link.

 

De achtbaan is in totaal 24,5 meter hoog, de treintjes komen tot op een hoogte van 19,5 meter op de spikes. De attractie is compact gebouwd en neemt slechts een plaats in van 63 op 13 meter. In totaal zullen de treinen twee rijen bevatten waar telkens 5 personen naast elkaar zullen kunnen op plaatsnemen, goed voor een totale capaciteit van 10 personen per rit.

 

Bron: Roller Coaster Master