Uitgelicht: Cobra – Walibi Belgium

Een van de klassiekers van Vekoma is de Boomerang achtbaan, waarvan Walibi Belgium ook een exemplaar in huis heeft. Deze heet Cobra en werd geopend in 2001. De achtbaan werd gebouwd door de Amerikaanse Six Flags groep die op dat ogenblik eigenaar werd van Walibi Belgium en de naam wijzigden naar Six Flags Belgium.

 

 

Cobra is een achtbaan van het alom bekende type Boomerang Coaster, gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Deze compacte achtbaan weet een best intense rit weg te geven die je zowel voorwaarts als achterwaarts aflegt. De baan opende onder het bewind van Six Flags in 2001.

 

 

Cobra heeft een hoogte van 35,5 meter en een lengte van 285 meter. Er wordt een snelheid bereikt van 75,6 km/h. Een ritje op de baan duurt 1,48 minuten waarbij je drie inversies beleeft, een Cobra Roll (waarbij je twee keer overkop gaat) en een looping. Deze elementen ervaar je uiteraard tweemaal, waardoor je zesmaal overkop gaat. Voor het seizoen 2019 kreeg de achtbaan een volledig nieuwe kleur, om zo te passen in de nieuwe themazone Exotic World. Om een ritje te maken moet je minstens 130 cm groot zijn.