Chinese fabrikant Golden Horse wil Westerse markt betreden

De Chinese fabrikant Jinma Rides, beter bekend als Golden Horse Rides, heeft een vestiging in Zwitserland geopend. Het bedrijf zal opereren onder de naam Noble Rides en wil zo ook in Europa en de Verenigde Staten achtbanen en attracties verkopen.

 

Golden Horse is sinds 1997 actief op de achtbanenmarkt en is dankzij de enorme expansie van het Chinese pretparklandschap uitgegroeid tot één van de best verkopende bedrijven ter wereld.  Het bedrijf staat bij ons vooral bekend om zijn achtbanen die vaak sterke overeenkomsten hebben met modellen van Europese fabrikanten. Zoals een Spinning Coaster gebaseerd op die van Maurer Rides, Suspended Rollercoaster gebaseerd op een Suspended Looping Coaster van Vekoma en het heeft zelfs een Tilt Coaster in hun gamma, naar het model waar Vekoma er slechts één van heeft gebouwd.

Met de nieuwe dochteronderneming Noble Rides wil Golden Horse zich meer richten op de westerse markt. Ze zullen hiervoor samenwerken met ingenieursbureaus en leveranciers uit de Verenigde Staten en Europa, de productie zelf zal in China blijven plaatsvinden.

Noble Rides heeft zich gevestigd in Bern, Zwitserland. Zwitserland ligt in het hart van Europa. Ondanks zijn onafhankelijkheid heeft het veel bilaterale vrijhandelsovereenkomsten. Daarnaast zijn er ook gerenommeerde fabrikanten zoals Bolliger & Mabillard en Intamin gevestigd in het land.

Bron: parkerlebenis.de
Foto: Jinma Rides