Chapultepec Magico maakt onverwachte doorstart en pakt uit met primeur

Het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico sluit dan toch niet voorgoed. La Feria Chapultepec Magico zal een doorstart maken als een nieuw pretpark met nieuwe attracties, de oude verdwijnen. Een van de blikvangers wordt een duellerende achtbaan dat de eerste in haar soort wordt!

 

Sluiting na dodelijk ongeval:

Het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico kwam een jaar geleden op een zeer negatieve manier in het nieuws. Er gebeurde namelijk een dodelijk ongeval op achtbaan Quimera. Het park sloot onmiddellijk de deuren en de exploitatievergunning van het park werd ingetrokken. Deze winter werd bekendgemaakt dat het park niet meer zou heropenen.

Toch was er even hoop op een overname, onder andere Six Flags had interesse, maar deze zomer werd definitief de sterker uit het pretpark getrokken. Er werd bekendgemaakt dat het terrein gebruikt zou worden voor andere doeleinden en de voorbije weken werden al verschillende attracties ontmanteld en verwijderd uit het park.

 

Doorstart met primeur:

Nu is er onverwacht goed nieuws naar buiten gekomen. Terwijl er nog steeds druk gewerkt wordt met het verwijderen van alle bestaande attracties, heeft men bekendgemaakt een doorstart te gaan maken als een compleet nieuw pretpark met nieuwe attracties. Hiermee wil het pretpark komaf maken met haar negatief verleden en met de oude attracties die niet goed onderhouden waren.

Maar dat is niet het enige goede nieuws uit Mexico. Het park zal immers heropenen met een gloednieuwe duellerende Family Boomerang Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma, vergelijkbaar met Tweestryd in Wildlands Adventure Zoo Emmen maar dan met een bijzondere eigenheid.

 

De duellerende rollercoasters worden namelijk een combinatie van een klassieke Family Boomerang Coaster met een Suspended Family Coaster. Zo zal er een trein met normale bakjes in duel gaan met een hangende trein onderaan de rails. Het is de eerste keer dat een dergelijke combinatie gemaakt wordt bij een shuttle coaster. De beide rollercoastertreinen zullen het parcours zowel voor- als achterwaarts afleggen.

 

Montaña Rusa verdwijnt:

Tot nog toe was het lot van duellerende houten achtbaan Montaña Rusa erg onzeker. Deze Möbius rollercoaster is een van de grootste in zijn soort, maar het spreekt voor zichzelf dat een verplaatsing van een dergelijke achtbaan geen evidentie is. De kans leek dus groot dat deze gesloopt zou worden en dat wordt nu ook bevestigd, want de achtbaan zal niet blijven staan om heropend te worden in het nieuwe pretpark. De duellerende Family Boomerang Coaster wordt namelijk de vervanger van Montaña Rusa waarmee dus het lot van de houten achtbaan definitief bepaald is.

 

Quimera wordt gered:

Eind vorige maand kwam er ongelofelijk goed nieuws naar buiten toen bleek dat de oude Schwarzkopf-klassieker Quimera gered was! Nog beter is het nieuws dat deze rollercoaster niet zal verdwijnen naar een of ander obscuur land. Het is namelijk het Amerikaanse pretpark Indiana Beach die de rollercoaster met hoge historische waarde gered heeft en in 2021 zal openen in haar pretpark.

Het gaat om de allereerste rollercoaster die gebouwd werd met drie verticale loopings. Deze rollercoaster is 33,8 meter hoog en bereikt een snelheid van 85,3 km/u. Tijdens de rit van 1.049,7 meter worden er krachten bereikt tot 4,7 G. Quimera heeft een capaciteit van 1.500 personen per uur.

Bron: Parquemaniacos