La Feria Chapultepec Magico krijgt na sluiting een nieuw leven als Aztlán Parque Urbano

Nadat in 2019 het Mexicaanse La Feria Chapultepec Magico de deuren moest sluiten na een dodelijk ongeval op een van haar achtbanen bleef het park er verlaten bij staan. Sindsdien werden nagenoeg alle attracties uit het park verwijderd alsook alle gebouwen en paden enzoverder. In 2023 komt er namelijk een nieuwe invulling voor de locatie, deze zal heropenen als Aztlán Parque Urbano.

 

Na een dodelijk ongeval op de Schwarzkopf-achtbaan Quimera sloot het pretpark La Feria Chapultepec Magico voorgoed de deuren. Onderzoek wees namelijk uit dat het park niet in orde was met de veiligheidsvoorschriften voor meerdere van haar attracties. Het dodelijke ongeval kon gebeuren doordat er twee karretjes van een treintje ontspoorden.

Sindsdien werden de attracties nagenoeg allemaal uit het park verwijderd en werd de volledige infrastructuur met de grond gelijkgemaakt.

 

Nieuw leven in 2023

Het nieuwe park Aztlán Parque Urbano zal een groot stedelijk park worden waar plaats is voor groene tuinen, een podium voor concerten en enkele attracties. Voorlopig weten we al dat zich daaronder een reuzenrad en een achtbaan bevindt. De nieuwe achtbaan Mistral zal gebouwd worden door het Nederlandse bedrijf Vekoma en wordt van het type Family Suspended Coaster.

 

Houten achtbaan blijft staan als herinnering

De houten achtbaan Montaña Rusa, die opende in 1964, zal het park niet verlaten. Er wordt gewerkt om de constructie veilig te maken, maar de baan zal niet meer heropenen. Ze zal in het nieuwe park dienen als herinnering aan het oude park, maar kan niet meer in gebruik genomen worden doordat ze niet meer aan de huidige veiligheidsvoorschriften voldoet.

 

Drie achtbanen leven verder in andere parken

Drie van de achtbanen uit het park werden ondertussen verkocht en zullen een nieuw leven krijgen in een ander pretpark. Zo krijgt Quimera, de achtbaan waarop het ongeval gebeurde, een plekje in Indiana Beach. Hier wordt ze momenteel volledig gerenoveerd en zal ze heropenen als American Dreier Looping. Een tweede achtbaan van Schwarzkopf, de Shuttle Loop Coaster Cascabel 2.0, ligt momenteel opgeslagen in het Amerikaanse pretpark Niagara Amusement Park & Splash World en zal daar naar alle vermoeden ook in de toekomst een plekje krijgen. Tenslotte krijgt de derde stalen achtbaan uit het park een plekje dichterbij ons, namelijk in Avonturenpark Hellendoorn. De Spinning Wild Mouse Ratón Loco zal hier namelijk heropenen onder de naam Ridderstryd. De opening stond oorspronkelijk gepland voor dit jaar maar moest door het moeizame toeleveren van onderdelen verplaatst worden naar 2023.

 

 

 

 

Bron en foto: Aztlán Parque Urbano