GCI voorziet houten achtbaan Six Flags Darien Lake van hybride track

De Amerikaanse fabrikant Great Coasters International gaat haar gloednieuwe hybride track installeren op de houten achtbaan Predator in het Amerikaanse pretpark Six Flags Darien Lake. Dat heeft de eigenaar van GCI laten weten. Wanneer de werken zijn gepland, is momenteel nog niet duidelijk.

 

Great Coasters International (GCI) heeft tijdens de IAAPA expo van 2019 uitgepakt met een eigen hybride rollercoastertrack. Hiermee zette het de aanval in op Rocky Mountain Construction (RMC), het bedrijf dat de laatste jaren hoog scoorde met hun hybride achtbanen. Onder andere Untamed in Walibi Holland en Zadra in Energylandia zijn dergelijke achtbanen.

 

Ondertussen heeft GCI laten zien dat ze klaar zijn om dergelijke nieuwe hybride achtbanen te gaan bouwen. Het bedrijf testte de nieuwe track zelfs uit op de houten achtbaan White Lightning in Fun Spot America Orlando. Daar werd een stuk houten track verwijderd en vervangen door enkele meters stalen track. De installatie was ook bedoeld om mogelijke klanten het systeem te laten kennen.

 

Ondertussen heeft Clair Hain, eigenaar van GCI, bekendgemaakt dat hij de nieuwe hybride track ook zal installeren op de houten achtbaan Predator in het Amerikaanse pretpark Six Flags Darien Lake. De nieuwe hybride track heeft de naam Titan Track gekregen.

Momenteel is het nog niet bekend of Predator enkel voorzien zal worden van een klein stukje testtrack, zoals ook White Lightning kreeg, om zowel een testcase in het noorden en het zuiden van Amerika te hebben of dat de volledige baan zal worden aangepakt.

In 2013 waren er al plannen voor Predator te laten omvormen naar een hybride achtbaan. Toen werd RMC benaderd voor een mogelijk omvorming, maar dat ging uiteindelijk niet door. Als een volledige retracking er komt, kan er gekozen worden om de houten track enkel te vervangen door stalen voor een soepelere rit te krijgen of kan er gekozen worden om een grondige hervorming door te voeren met bijvoorbeeld inversies in en eventueel zelfs een lancering. Ook is er nog niet bekendgemaakt wanneer de bouwwerkzaamheden gepland staan of wanneer de werken klaar moeten zijn.

 

Bron: dailyitem.com

Foto: Coaster Nation