Fantawild bestelt vier Top Gun Launch Coasters bij het Nederlandse Vekoma

De Nederlandse fabrikant Vekoma werkt momenteel aan vier nieuwe gelanceerde achtbanen voor de Chinese Fantawild pretparkgroep. De achtbanen worden van het model Top Gun Launch Coaster en moeten in de loop van 2021 en 2022 openen.

 

De Fatawild groep is de snelst groeiende pretparkgroep ter wereld. In 2006 werd het eerste pretpark van de groep geopend, nu 14 jaar later zijn er 27 pretparken in werking en zijn er nog eens 8 anderen in aanbouw, goed voor een totaal van 35 parken. De groep besteld regelmatig achtbanen bij de Nederlandse attractiebouwer Vekoma en ook nu weer mag de fabrikant heel wat achtbanen leveren. Deze keer gaat het om een bestelling van 4 Top Gun Launch Coasters.

 

Top Gun Launch Coaster

De rit van de Top Gun Launch Coaster zal starten vanuit het station met een bocht richting de lanceerstrook waarna men gelanceerd wordt. Hierna lijkt er een Non Inverting Top Hat te volgen. Doorheen het parcours zijn er twee kurkentrekkers gebouwd.

 

Het treintje kreeg het uiterlijk van een straaljager. Deze zullen plaats bieden aan 8 personen. De achtbanen worden opgebouwd in Fantawild Ningbo in de provincie Zhejiang, Fantawild Ganzhou in de provincie Jiangxi, Fantawild Kunming in de provincie Yunnan en Fantawild Huai’an in de provincie Jiangsu.

De eerste drie genoemde pretparken krijgen ook nog een Family Boomerang Coaster die eveneens gebouwd wordt door Vekoma. Ze worden van het model Rebound dat we kennen van onder andere de Boomerang in Energylandia, Fireball in Furuvik en Velociraptor in Paultons Park. Het laatst genoemde pretpark krijgt dan weer een Junior Coaster van Vekoma. Deze krijgt dezelfde lay-out als de Mine Train van Attractiepark Slagharen.

 

Bron: rcdb

Foto’s: Vekoma