Six Flags Darien Lake voegt GCI Titan Track toe aan houten achtbaan Predator

Six Flags Darien Lake maakte bekend dat haar houten achtbaan Predator nieuwe stalen track krijgt van Great Coaster International. Dit wordt de Titan Track genoemd. Het is voorlopig onduidelijk hoeveel meter van de oude track hierdoor vervangen wordt. Met de nieuwe track moet de houten achtbaan veel soepeler worden.

 

Enkele jaren geleden begon het Amerikaanse bedrijf Great Coaster International met de ontwikkeling van haar zogenaamde Titan Track. Dat is stalen track die geplaatst kan worden op houten achtbanen. Dit kunnen zowel banen zijn die door GCI zelf gebouwd werden, maar ook banen die door andere fabrikanten gebouwd werden. Hierdoor kunnen oude houten achtbanen weer rijden als nieuw en veel soepeler worden. Dit soort track heeft ook geen lasnaden, waardoor er minder onderhoud nodig is en snel te installeren is. 

Great Coasters International werkt voor deze track samen met Skyline Attractions. De eerste houten achtbaan die gedeeltelijk dit soort track ontving was White Lightning in Fun Spot Orlando. Dit gebeurde in 2019 als een eerste test.

GCI gaat hiermee de concurrentie aan met de hybride achtbanen van Rocky Mountain Construction. Zij bouwde de afgelopen jaren heel wat oude houten achtbanen om naar moderne nieuwe hybride achtbanen, het gaat onder andere over de transformatie van Robin Hood tot Untamed in Walibi Holland. GCI liet ook al weten dat men met dit soort track extremere elementen zou kunnen toevoegen aan houten achtbanen, waaronder inversies.

 

Predator

Predator is een houten achtbaan gebouwd door de Dinn corporation. De baan opende in 1990. Predator is 29 meter hoog, 1036,3 meter lang en bereikt een snelheid van 80,5 km/u. Over de baan rijden twee treintjes gebouwd door Philadelphia Toboggan Coasters.

 

 

Bronnen: Six Flags Darien Lake, newsplusnotes

Foto: Six Flags Darien Lake