Sfeerverslag: Movie Park Germany – 14 juli 2020

Op mijn vrouw haar verjaardag besloten we onze 4-daagse in Nederland af te sluiten met een Duits pretpark. Onze keuze was gevallen op Movie Park Germany. Het park heeft als thema films en dat zie je ook terug bij de attracties. Zo is er een achtbaan die Star Trek heeft als thema en is er een compleet gebied ingericht naar de figuurtjes van Nickelodeon. Genoeg te ontdekken dus.

 

Toen we iets voor 10u in de morgen aankwamen op de parking begon het lichtjes te regenen. Ondanks het iets mindere weer was er toch al redelijk wat volk op de parking. Na een kleine 5 minuten wachten aan de gesloten poort van het park, konden we het park betreden. Onder de grote boog van Movie Park kwamen we in het park en deden we als eerste attractie Area 51 – Top Secret. Dit is standaard onze eerste attractie die we doen als we in dit park zijn.

Area 51 – Top Secret is een waterattractie/darkride die vorig jaar volledig is vernieuwd. Vroeger zat deze attractie in een nep vulkaan, nu is dit een woestijn berg. Het vorige verhaal ging over een vulkaan in de Bermuda driehoek waar aliens mensen ontvoeren. Er staan allerlei vliegtuigen en boten die vermist zijn in deze vulkaan. Maar door de vernieuwing heeft deze attractie een nieuw verhaal namelijk over een militaire basis in Nevada. Er gaat het gerucht dat er geëxperimenteerd wordt met buitenaardse wezens en technologie. Het verhaal is nu zo dat de overheid een rondleiding geeft in deze basis en je meer te weten komt over hun project.

In de wachtrij moesten we 5 minuten wachten en konden we toch snel instappen. We varen richting de eerste optakeling, boven kom je dan in een donkere ruimte. Onverwachts duik je dan direct naar beneden en word je een beetje nat. Via allerlei lichteffecten vaar je plots langs de aliens die werken aan ruimtevaartuigen en vliegtuigen. Op een gegeven moment wordt de boot tegengehouden en ga je in achteruit naar de laatste en grootste drop. De boot draait zich terug vooruit en je duikt naar beneden terug naar het station. Je merkt dat deze attractie een likje verf heeft gekregen, al vind ik persoonlijk dat je van het nieuwe verhaal niet veel merkt. Binnenin de vulkaan is er eigenlijk niet veel veranderd. Maar ik blijf fan van deze mooie afgewerkte attractie.

Achter wat verkoeling op deze toffe attractie zetten we koers richting Nickland. Dit hele gebied is zoals de naam al doet vermoeden gethematiseerd naar de figuren van Nickelodeon. Zo vind je er attracties van Dora The Explorer, Spongebob of Avatar. We begonnen achteraan het gebied met een achtbaan van Jimmy Neutron. Dit is een hangende achtbaan van Vekoma. Deze baan biedt een vlotte en een soepele rit zonder veel poespas er aan. Jimmy Neutron’s Atomic Flyer was nog niet open toen we aan de ingang aan kwamen, waardoor we nog 10 minuten moesten wachten alvorens we konden opstappen. Uiteindelijk konden we het eerste ritje van de dag doen.

Het baanverloop is simpel, je wordt naar boven getakeld en dan volgen een heleboel bochten en dalingen. Zoals eerder gezegd, een simpel maar tof achtbaantje.

De volgende attractie werd dan de Dora’s Big River Adventure. Dit is de logflume van het park en eigenlijk de meest natte boomstamattractie die ik ooit al heb gedaan. Gelukkig ben ik een groot liefhebber van waterattracties en wil ik deze nooit over slaan. Ook de wachttijd viel gelukkig goed mee, zo’n kleine 10 minuten. Je gaat in deze attractie 2 keer naar boven en dus ook 2 keer na beneden. Het eerste kleine valletje eindigt in een tunnel waardoor het opspattende water terug jouw richting uitkomt en je dus al natter wordt dan je zou verwachten. Dan volgt de grootste val en eigenlijk ook de natste. Je bereikt uiteindelijk met een doorweekt kostuum het station.

Ondertussen was Excalibur ook al geopend en gingen we richting de wachtrij. Deze rapid river is mijn favoriete attractie van het park. Niet de natste ofzo, maar wel heel erg mooi aangekleed naar het verhaal van koning Arthur. Daarnaast is ook de wachtrij een lust voor het oog en is wachten hier niet zo lastig als bij andere attracties. Het speciale aan deze rapid is dat hij ook een gedeelte binnen heeft. Maar eerst wachten in de wachtrij dus, zo’n klein kwartiertje was het. Het station waar we instappen is ook prachtig aangekleed alsook de optakeling. Tijdens de optakeling begeleid tovenaar Merlijn je naar boven en wordt het verhaal uitgelegd. Excalibur is blijkbaar het zwaard van Koning Arthur en dat is gestolen. We moeten dus de gevaarlijke rivier overleven en het zwaard terug brengen. We komen boven en daar vaar je uit een grot langs een reus. Deze is prachtig gemaakt en past heel mooi in het thema. Bij de volgende scène is het duidelijk dat we in een bos aangekomen zijn want we zien hertjes en konijntjes staan bij een paar bomen. Dit alles wordt mooi aangekleed door een rotsmuur en heel wat fonteinen die maar wat graag in de boot spuiten. Nadat we door een grot zijn gegaan komen we terecht in een griezelig bos. Er staan dode bomen, gesneuvelde ridders en er hangen spinnenwebben. Dit wordt afgesloten door een aanval van een grote slang. Gelukkig bijt hij niet, maar spuit hij ook weer water recht in de boot.

Als laatste hindernis komen we terecht in een fort dat vol ligt met gesneuvelde ridders. Hier gaan we terug de grot in, waar de golven echt op hol slaan en je toch wel eens met een natte broek kunt eindigen. Uiteindelijk bereiken we doel: het zwaard van koning Arthur, Excalibur. Deze staat tegen een grote rots volledig uitgelicht. Iedereen staart zich dood naar het mooie zwaard waardoor je vergeet dat je op een rapid river zit en een goede klets water in je nek krijgt van alweer water dat recht in het bootje wordt gespoten. De rit eindigt langs allerlei ridders die je bedanken en zo vaar je weer naar het station. Zoals eerder gezegd is dit niet de natste rapid, maar schrik niet als je er toch redelijk nat uitkomt. De persoon recht tegenover ons was kletsnat terwijl mijn vrouw en ik een paar spetters hadden opgevangen. Gelukkig was het weer al veel beter dan om 10 ‘s morgens en kwam de zon er een beetje door.

 

Na dit hevige avontuur in deze mooie rapid, wilden we het een beetje kalmer aan gaan doen en besloten we een ritje te maken op Splat-O-Sphere. Dit is een aviator, een toffe attractie en ideaal om eens van de omgeving te genieten.

Als laatste attractie van Nickland deden we Backyardigans Mission to Mars. Deze Junior Coaster van Vekoma staat dus in het thema van de Backyardigans, dit is blijkbaar een televisieserie. Het wachten duurde een kwartier en na de controle van de beugels konden we vertrekken voor een toffe rit. Deze achtbaan rolt soepel over zijn track en neemt zoals de meeste van zijn soorten een paar kleine helixen om vervolgens terug naar het station te rijden. De track van deze coaster is kort, gelukkig doet hij 2 rondjes wat altijd tof is.

Nickland lieten we achter ons en we gingen door naar de volgende attractie. Dit keer was Star Trek: Operation Enterprise aan de beurt. Deze triple launch coaster van MACK Rides gaat zo’n 3 keer overkop en is, zoals de naam al doet vermoeden, gedecoreerd naar de films van Star Trek. Samen gingen we in de prachtige wachtrij wachten waarbij je je plots waant in een ruimteschip, de Enterprise. Helaas moesten we wat extra geduld hebben want de achtbaan had een storing. Gelukkig was deze snel hersteld en konden we gauw instappen op deze achtbaan.

Wanneer de trein net het station uitrijdt, schuift de track naar rechts. Als deze dan goed gepositioneerd is, rolt de trein verder naar de lanceerstrook. De eerste keer ga je voorzichtig vooruit waardoor je net niet hoog genoeg komt om de baan verder te doen. De trein rolt weer achteruit in een ditmaal krachtigere lancering waardoor je uitkomt op een spike. Dit is een verticaal doodlopend stuk. Uiteindelijk ga je dankzij de zwaartekracht weer vooruit en geeft de lancering er nog een duwtje bij en ga je over het hoogste punt. Vervolgens krijg je heel snel de eerste 2 inversies. Er volgt een bocht naar een tunnel. Eenmaal uit de korte tunnel volgen er enkele airtime heuvels gevolgd door een grote bocht. Uiteindelijk wordt de rit afgesloten door de laatste keer overkop en bol je richting het station. Dit is duidelijk de beste achtbaan van het park als het gaat over de extremere achtbanen. Ik vond deze dit jaar wel iets meer daveren dan mijn ritje vorig jaar. Gelukkig is het niet zo’n onding als The Bandit, de houten achtbaan van het park die we erna deden.

Ondertussen was het al 12u30 en wilden we iets eten. Helaas nergens een kraampje met een korte wachtrij en er waren ook nergens vrije tafels te bespeuren. Door het zoeken naar eten kwamen we uiteindelijk bij The Bandit. Het houten gedrocht van het park. Deze houten achtbaan rammelt zodanig hard dat je je best gewoon vasthoudt tijdens de rit. Ik zou deze met plezier overslaan maar mijn vrouw wil deze altijd zeker gedaan hebben. Na een wachttijd van 10 minuten konden we instappen om eens goed te gaan rammelen. De optakeling is mijn favoriete moment in deze achtbaan want hier is het enigste moment dat soepel verloopt. Wat dan volgt is anderhalve minuut rammelen, beuken en daveren over de houten track van The Bandit. Gelukkig heb ik deze al een paar keer gedaan en weet ik wel de schokken een beetje op te vangen maar genieten is moeilijk. Best jammer want de baan op zich heeft een mooie look en uitstraling in het park. Zeker met het cowboydorp dat ervoor is gebouwd. Maar mijn favoriet wordt hij zeker nooit, tenzij ze hem eens degelijk aanpakken of vernieuwen.

Ondertussen waren we al over 13u en kregen we echt wel honger. Recht tegenover de vrije valtoren vonden we een restaurant dat wat rustiger was en waren er gelukkig ook tafels vrij. Na een hamburger met frietjes liepen we eens naar Santa Monica Pier. Dit themagebied heeft enkele attracties staan waaronder een reuzenrad en een Disk’O coaster. Helemaal achteraan staat er een SLC Inverted Coaster. Een inverted coaster zoals in Walibi Belgium of Holland dus. Deze is dit jaar in een nieuw thema gestoken, namelijk Lucky Luke.

Ik heb deze vorig jaar al gedaan en daardoor heb ik hem dit jaar niet gedaan want dit zijn nu eenmaal achtbanen die ik liever oversla omdat deze ook wel eens durven schudden. Al valt deze nog mee in vergelijking met andere banen van dit type.

Nu was het al bijna 15u en we wilden nog 1 attractie doen, namelijk Van Helsing’s Factory. Deze indoor achtbaan is fantastisch. Prachtige en toffe wachtrij en een mooi gethematiseerde rit. Het ritverloop zelf is niet veel waard maar dat wordt door de afwerking van deze attractie goed gemaakt. Het is over het algemeen donker in deze attractie, maar mijn favoriete gedeelte is de optakeling langs de autowrakken. Het thema rond deze achtbaan ken ik niet, maar ik heb het even opgezocht en blijkbaar gaat het over de historische figuur Abraham Van Helsing. Dit is blijkbaar een personage uit de roman “Dracula”.

We sloten onze dag in enkele shops. Dit om mijn sleutelhanger collectie verder aan te vullen. Uiteindelijk vertrokken we iets na 15u uit het park. Dit omdat we nog een rit van 3 uur voor de boeg hadden en we al 4 dagen redelijk rond gestapt hebben en de vermoeidheid in de benen begon te kruipen.

Een bezoekje aan Movie Park Germany is zeker een aanrader. Verwacht hier wel geen prachtig afgewerkte themagebieden zoals hun buur Phantasialand maar wel een stuk voor stuk mooi afgewerkte attracties met elk hun eigen thema. Doe zeker Excalibur en Van Helsing’s Factory, dit zijn echt de toppers van het park. Heb je het liever extremer? Dan is er nog Star Trek: Operation Enterprise voor je. Voor ieder wat dus. Maar nu zeggen we tot ziens Movie Park!