In Movie Park Germany begint de ware horror van het jaar 2020!

Enge muziek, dichte mist en veel zombies en monsters zullen binnenkort weer op de loer liggen in de donkerste hoeken van Movie Park Germany! Want het Halloween Horror Festival zorgt ook in 2020 voor nieuwe enge verrassingen. Als vanaf oktober de volle maan boven de Horrorwood Studio’s in het grootste film- en themapark van Duitsland rijst, worden er weer meer dan 280 monsters losgelaten. Dit jaar zorgen het nieuwe horrorhuis “The Curse of Chupacabra” en de nieuwe interactieve Laser Walkthrough “Secrets of St. Elmo” voor nieuwe bevoorrading op het duivelse attractiemenu. Door het grote succes van de afgelopen jaren zal Movie Park opnieuw met 23 evenementendagen aan de start gaan. Het Halloween Horror Festival vindt plaats van 1 oktober tot 8 november.

 

“We zijn blij dat we onze bezoekers ook dit jaar weer een spannend Halloween-tijd kunnen aanbieden”, zegt bedrijfsleider Thorsten Backhaus. “Hiervoor hebben we intensief met de autoriteiten overlegd om een weg te vinden waarmee we Halloween in de tijd van Covid-19 kunnen laten plaatsvinden en gelijktijdig onze gasten een veilige maar enge ervaring te kunnen bieden. Met ons nieuwe horrorhuis en een interactieve Laser Walkthrough hebben we dit jaar twee nieuwe hoogtepunten die onze gasten zullen boeien.”

 

Het nieuwe horrorhuis “The Curse of Chupacabra”

Diep in de ruïnes ligt de waarheid en het gevaar is alleen maar een adempauze weg. Deze ontdekking moet ook gedaan worden door de bezoekers van het nieuwe horrorhuis The Curse of Chupacabra“. De Mexicaanse Día de los Muertos is in volle gang als een paar toeristen de kans krijgen om een oude Mayatempel te bezoeken. Maar het geheim ligt in het begin verborgen: Een donkere vloek weegt op deze griezelige plek. Omgeven door duisternis, moeten de bezoekers zich een weg banen. Alleen een touw wijst hen de weg, maar niemand weet waar het naartoe leidt. De redding zou zo dichtbij kunnen zijn – was het niet voor het mysterieuze monster dat de gasten direct op de hielen zit. De laatste kans om te ontsnappen is echter niet mogelijk zonder een obstakel. Zullen de bezoekers genoeg moed hebben om het laatste uitweg te zoeken of is hun lot al verzegeld in de diepten van de Maya-tempel?

“We legden vooral de nadruk op een goede verhaallijn en een immersieve ervaring. De gasten zullen een direct deel van de geschiedenis van de legendarische Zuid-Amerikaanse mythe Chupacabra worden”, zegt Halloween-projectmanager Manuel Prossotowicz. “Hier speelt het thema donkerheid een grote rol.”. De nieuwe Maze betrekt voor Halloween 2020 het terrein van de attractie “The Lost Temple”. “Hier gebruiken we de zeer gedetailleerde wachtruimtes als coulisse, die perfect passen bij het thema. Als bijzonder hoogtepunt zullen de acteurs – uitgerust met nachtzichtapparaten – op jacht gaan naar onze bezoekers in gebieden met volledige donkerheid. Op deze manier combineren we psychologische horror met de bekende jump-scares om een nieuwe totaalervaring voor onze bezoekers te creëren”.

 

Geesten jagen met de interactieve Laser Walkthrough “Secrets of St. Elmo”

Sinds het begin van het seizoen heeft Movie Park Germany zijn focus gezet op de opening van zijn nieuwe interactieve Laser Walkthrough “Secrets of St. Elmo”. Gepland voor de opening van het 22e Halloween Horror Festival, zal de interactieve ervaring plaatsvinden in de voormalige ruimtes van de licentie-attractie “The Walking Dead Breakout”, die in 2019 afliep. Ook na Halloween blijft “Secrets of St. Elmo” een permanente attractie in Movie Park Germany.

Hier is nauwkeurigheid het belangrijkst! In een totaal van zes scènes glijden de gasten, uitgerust met laserwapens, in de rol van een spookjager en vergezellen ze de jonge Adeen om de stad en de saloon van St. Elmo eindelijk te bevrijden van zijn kwade krachten. Een mijnongeluk heeft de stad 140 jaar geleden in as gelegd. Zo ontdekken de gasten niet alleen de mysterieuze geschiedenis van St. Elmo, maar ook een goed bewaard geheim dat de missie in gevaar dreigt te brengen en de uiterst belangrijke vraag stelt: Wie staat aan wiens kant?

Voor de thematisering en technische uitvoering van de nieuwe attractie heeft Movie Park Germany het Nederlandse bedrijf Lagotronics Projects de opdracht gegeven om de intense totaalervaring te creëren. Het bedrijf is wereldwijd actief om pretparken te helpen ideeën te ontwikkelen op het gebied van interactieve systemen, games, audio, video, verlichting, showbesturing, virtual en augmented reality.

En omdat het Halloween Horror Festival al 22 jaar een traditie is in Movie Park Germany, kunnen gasten zich natuurlijk verheugen op hun favoriete horrorhuizen. In totaal acht horrorlabyrinten en drie scare zones zullen de gasten weer koude rillingen over de rug bezorgen. Naast de twee nieuwigheden zullen ook “Project Ningyo”, “Insidious – Chapter 2”, “The Slaughterhouse”, “Hostel”, “Circus of Freaks” en “Campout” zorgen voor angst en horror.

Voor alle gezinnen biedt Movie Park Germany in Nickland opnieuw zijn populaire Kinder-Halloween aan. Veilig griezelplezier heeft hier prioriteit: de hygiënemaatregelen worden specifiek versterkt en er ontstaat meer ruimte tussen de verschillende Halloween-activiteiten. Ter vervanging van het kinder-luchtkasteel wordt dit jaar een strolabyrint verplaatst naar het Autoscooter-terrein van “Back at the Barnyard Bumpers”. Andere mogelijke Halloween-activiteiten zullen uitgebreid worden verdeeld op het voorplein van het California Café.

 

Tickets en capaciteitsregeling voor een veilig Halloween

Zoals al sinds de opening van het park in mei, mag Movie Park Germany ook voor de 23 Halloween-dagen slechts een beperkt aantal bezoekers in het park en de horrorhuizen toelaten. “De veiligheid en gezondheid van alle medewerkers en gasten heeft nog steeds onze hoogste prioriteit”, aldus Thorsten Backhaus. “Daarom hebben we samen met de autoriteiten besloten om het gewone aantal personen in de horrorlabyrinten aanzienlijk te verminderen en de hygiënemaatregelen te verhogen.  Voordat men zich in een horrorattractie begeeft, is het verplicht om de handen te desinfecteren. Daarnaast gelden in het park de reeds bekende voorschriften van het hygiëne- en infectiebeschermingsconcept, die in de afgelopen weken zijn geïmplementeerd en door de stad als volledig functioneel geclassificeerd. Tot nu hebben we gelukkig nog geen enkel geval van coronaziekte geregistreerd in Movie Park.”

Een online-ticketsysteem wordt verder gebruikt voor de planning van de bezoekerscapaciteit. Dit geldt zowel voor de algemene toegang tot het park als voor de respectievelijke horrorhuizen. Alle Halloween-fans kunnen hun tickets vooraf via de webshop aankopen zolang de voorraad strekt. De Movie Park entreetickets zijn inclusief twaalf uur toegang tot het park, waaronder vier uur van Halloween Horror Festival met een griezelige sfeer in de straten en angstaanjagende ontmoetingen met monsters die de bezoekers in drie scare zones schrikken.

 

NIEUW in 2020: Tijdtickets voor de horrorhuizen moeten ook online en naast de entreeprijs van het park worden gekocht. Door kleinere groepen mensen en de kleinere capaciteit in de horrorlabyrinten is het absoluut noodzakelijk om voor een bezoek van het park zich vooraf en uitsluitend online een tijdvenster voor de mazes te boeken. Naast een betere capaciteitscontrole en het vermijden van drukke wachtruimtes, zijn tickethouders van de horrorhuizen gewaarborgd van een intensievere enge ervaring dan voorheen. Als gevolg van de verhoogde hygiënemaatregelen en de kleinere groepsgroottes zijn de tickets alleen tegen meerprijs verkrijgbaar. Vanwege de oriëntatie als familiepretpark is de enige kosteloze uitzondering het populaire outdoor-labyrint “Campout”, dat vanaf de leeftijd van 12 jaar kan worden bezocht. Niettemin is ook hier een reservering vooraf noodzakelijk. De exacte prijzen en operationele procedures zullen intensief worden uitgewerkt en tijdig worden gecommuniceerd.

 

Nadere highlights van het 22e Halloween Horror Festival

Zodat niet alleen angst en rillingen de gasten in de juiste stemming brengen, maar ook dat de stukken eraf vliegen, zal DJ Max Bering er ook dit jaar weer zijn. De bekende DJ van het festival Parookaville, die al heeft gespeeld naast grootheden als David Guetta, Felix Jaehn en Martin Solveig, zal opnieuw de soundtrack verzorgen voor al diegenen die in staat waren om te ontsnappen aan zombies en monsters.

 

Meer algemene informatie en tickets voor het Halloween Horror Festival 2020 zijn beschikbaar op www.halloween-horror-festival.nl.

 

Tickets voor de Halloween horrorhuizen zijn vanaf het midden van volgende week verkrijgbaar op www.moviepark.de/extras.

 

Meer informatie en FAQ’s over het Halloween Horror Festival zijn te vinden op: https://www.movieparkgermany.de/en/faq-halloween-horror-festival-2020