Alterface komt met nieuw interactief concept

Het Belgische bedrijf Alterface presenteert Action League. Bij het nieuwe concept verdwijnt de totale ritervaring en storytelling die we kennen van klassieke darkrides op de achtergrond en zet het competitieve aspect op de voorgrond als nooit tevoren.

 

Alterface, dat zijn hoofdkantoor heeft in het Belgische Waver, kennen we van interactieve attracties zoals Popcorn Revenge in Walibi Belgium en Maus-au-Chocolat in Phantasialand. Alterface stelt met Action League nu een nieuw concept voor.

In de Action League zal er telkens een toernooi plaatsvinden tussen verschillende teams om uiteindelijk tot één winnaar te komen. De competitie vindt plaats in één grote ruimte. Door de verschillende draaiplatformen zullen de deelnemende teams tegen elkaar duelleren. Via 3 tot 5 scènes zullen winnende teams telkens tegen elkaar uit komen, tot één team mag zegevieren. Elk spel zal tussen de twee en drie minuten duren met anderhalf tot tweeënhalf minuten rotatietijd ertussen.

Etienne Sainton, verantwoordelijk voor productontwikkeling van Alterface, legt uit: “Op basis van onze ervaring met interactieve attracties en feedback van de markt, hebben we besloten om deze nieuwe toernooiformule te ontwikkelen. Het is een totaal innovatieve benadering en combineert het gamen met schieten in een competitieve omgeving met het gevoel van beweging terwijl het platform tussen de schermen draait en teams in competitie brengt. ”

Naast de teamformule heeft de Action League ook de optie om een wedstrijd te organiseren tussen personen onderling. In de Action League is er plaats voor zes voertuigen van telkens 6 personen wat een theoretische capaciteit van 500 personen per uur oplevert. Voor parken die een grotere capaciteit nodig hebben, kunnen ook twee leagues aan de hand van een scorebord met elkaar verbonden worden waardoor 12 teams tegelijkertijd ten strijde kunnen trekken.

Bron en foto’s: Alterface