Bolliger & Mabillard komt naar de ToverlandFanday in 2021

Op zaterdag 25 september 2021 kunnen fans van Attractiepark Toverland opnieuw genieten van een exclusief dagje met heel wat extra’s. Zoals ritjes maken op achtbanen voor en na parksluiting of vragen stellen tijdens een exclusieve presentatie en Q&A met Toverland en een externe gastspreker. Na maanden geheimhouding mag het vandaag eindelijk naar buiten gebracht worden: Bolliger & Mabillard komt naar Attractiepark Toverland tijdens de ToverlandFanday 2021. 

 

Fans van achtbanen en attractieparken zullen dit graag lezen, want de komst van Bolliger & Mabillard naar de ToverlandFanday is best uniek te noemen. Bolliger & Mabillard of kortweg B&M werd in 1988 opgericht en staan sinds de oprichting van het bedrijf erom gekend enkele belangrijke innovaties in de achtbaanwereld gerealiseerd te hebben. In 2015 werd Bolliger & Mabillard iets bekender bij ons toen Efteling de eerste B&M achtbaan van de Benelux opende, namelijk Baron 1898. In 2017 stonden letterlijk met de mond open toen Toverland ‘Fēnix’ aankondigde. Deze achtbaan van het type Wing Coaster maakt sinds 2018 deel uit van themawereld Avalon. 

Verder kennen we Bolliger & Mabillard ongetwijfeld ook van achtbanen in Duitsland zoals: Black Mamba (Phantasialand), Silver Star (Europa-Park), flug der dämonen en krake (Heide-Park).

 

“Sven Jans, ToverlandFansite
Een gesprek aangaan met een bedrijf zoals Bolliger & Mabillard, wie droomt daar nu niet van? Binnenkort wordt deze droom werkelijkheid en daar ben ik B&M zeer dankbaar voor dat ze tijd willen vrijmaken voor de fans.”

 

Speciaal voor de fans zal het Zwitsers bedrijf een presentatie en/of een Q&A voorzien. De exacte invullingen worden later bekend gemaakt.

De ToverlandFanday is in 2021 aan haar 6de editie toe en is ondertussen uitgegroeid tot een fanmeeting waar jaarlijks meer dan 200 fans naartoe komen. Het succes van de Fanday zit voornamelijk in de exclusieve presentaties en Q&A-sessies met gastsprekers met afdelingen binnen Attractiepark Toverland alsook externe gastsprekers. Zo zijn in het verleden IMAscore, Rick van Riel en MAckRides te gast geweest.

Normaal gesproken zou de ToverlandFanday op zaterdag 29 augustus 2020 plaatsvinden, maar door de strenge maatregelen rond COVID-19 werden we genoodzaakt deze uit te stellen naar een latere datum. In samenspraak met Attractiepark Toverland en onze externe gastspreker hebben we een nieuwe datum kunnen vastleggen namelijk 25 september 2021.

 

Het volledige programma en informatie kan je op onze website raadplegen.