Zesde nieuwe attractie in opbouw bij Wiener Prater

Bij het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater is er alweer een nieuwe attractie in aanbouw. Ditmaal gaat het om een Booster van de Italiaanse fabrikant Fabri. Het wordt al de zesde nieuwe attractie voor het park dit jaar.

 

Het pretpark heropende op 29 mei opnieuw haar deuren nadat het enkele maanden gesloten moest blijven wegens het coronavirus COVID-19. Maar de heropening wordt gevierd met heel wat nieuwe attracties.

Zo zijn er nu bouwwerken gestart voor een Booster attractie van de Italiaanse fabrikant Fabri. Het gaat om een attractie met funderingen wat wil zeggen dat deze permanent in het park zal blijven. De Booster heeft de naam Calafatis Magischer Rotor gekregen. Ondertussen zijn de funderingswerken al voltooid en werd de attractie grotendeels opgebouwd.

Sinds 2016 heeft het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater de gewoonte om elk jaar een gigantische tijdelijke blikvanger van formaat naar haar park te halen. Het was Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld die vijf maal overkop gaat, die in 2016 de spits mocht afbijten.

Een jaar later in 2017 was het de beurt aan een andere klepper van formaat, namelijk Höllenblitz, de grootste mobiele indoorachtbaan ter wereld. In 2018 kwam Olympia Looping na een jaartje afwezigheid opnieuw naar het Oostenrijkse pretpark. In 2019 was het de beurt aan de tweede grootste mobiele achtbaan ter wereld, namelijk Teststrecke die twee keer overkop gaat tijdens de rit en die ondertussen verdwenen is naar het verre Saudi-Arabië.

Dit jaar pakt het park uit met 6 nieuwe attracties. Het gaat al zeker om drie vaste attracties en twee tijdelijke, over de zesde is nog onduidelijkheid. Een Bobsled Coaster en de Roller Ball Coaster zijn twee vaste nieuwe achtbanen in het park. Een tijdelijke achtbaan is de Euro Coaster van Buwalda die opende op 29 mei. Verder opende ondertussen de gigantische Virtual Reality attractie Dr. Archibald Master of Time die een seizoen lang in het park zal staan. Ook een gloednieuwe Starflyer is volop in aanbouw.

 

Foto’s: The Red Coaster Channel