Särkänniemi doet indoor pretpark van de hand

Het Finse pretpark Särkänniemi heeft haar tweede pretpark Zones By Särkänniemi dat het in 2018 overgekocht, opnieuw verkocht. Het gaat om het voormalige pretpark Funpark in Lempäälä te Finland, de nieuwe naam van het park is Zones Ideapark.

 

Op 30 november 2017 sloot Funpark in Lempäälä te Finland de deuren. De sluiting van het pretpark kwam destijds onverwacht. Funpark was namelijk het enige indoor pretpark van Finland dat een achtbaan bevatte. Het was gevestigd in het Ideapark Commercial City winkelcenter. Themeparkfreaks bezocht het pretpark nog enkele maanden voor de sluiting op hun reis doorheen Finland.

 

Overname door Särkänniemi:

Maar in februari 2018 werd het indoorpark alweer heropend. Het was het bekende Finse pretpark Särkänniemi dat Funpark had overgekocht en heropende als Zones By Särkänniemi. Het park werd opgedeeld in verschillende gebieden. Zo is er de Family Fun Zone met familievriendelijke attracties. Ook is er de Kids Zone, met kinderattracties, een Chill Zone waar ouders kunnen relaxen in zetels met een goed boek of zelfs op hun laptop kunnen werken. In de Game Zone vind je videospellen en andere spellen terug en ook een Action Zone werd opgericht dat vooral gericht is op volwassenen en jongeren. Voor de hongerige gasten is er de Eat & Sweet Zone.

 

Zones Ideapark:

Maar dit voorjaar maakte Särkänniemi bekend dat het Zones By Särkänniemi zou sluiten. Eerst leek het er op dat het park definitief de deuren zou sluiten en dat de attracties zouden verdwijnen. Maar ondertussen is duidelijk geworden dat er een nieuwe overnemer is en dat het park op 1 juli heropende onder de naam Zones Ideapark.

Bron: Zones By Särkänniemi

Foto’s: Zones Ideapark