Wiener Prater pakt dit jaar uit met Dr. Archibald Master of Time

Wiener Prater heeft dit jaar alweer een klepper van formaat weten te strikken, want de gigantische Virtual Reality attractie Dr. Archibald – Master of Time zal in 2020 een seizoen lang terug te vinden zijn in het Oostenrijkse pretpark. Daarnaast opent het park ook een nieuwe vaste achtbaan.

 

Sinds 2016 heeft het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater de gewoonte om elk jaar een gigantische tijdelijke blikvanger van formaat naar haar park te halen. Het was Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld die vijf maal overkop gaat, die in 2016 de spits mocht afbijten.

Een jaar later in 2017 was het de beurt aan een andere klepper van formaat, namelijk Höllenblitz, de grootste mobiele indoorachtbaan ter wereld. In 2018 kwam Olympia Looping na een jaartje afwezigheid opnieuw naar het Oostenrijkse pretpark. In 2019 was het de beurt aan de tweede grootste mobiele achtbaan ter wereld, namelijk Teststrecke die twee keer overkop gaat tijdens de rit en die ondertussen verdwenen is naar het verre Saudi-Arabië.

Dit jaar komt er een vaste nieuwe achtbaan bij met Roller Ball, een familieachtbaan met schommelende karretjes gebouwd door het jonge Zwitserse bedrijf Ride Engineers Switzerland. Volgens de fansite The Red Coaster Channel zou er ook nog een tweede kleinere familieachtbaan dit jaar geopend worden in Wiener Prater. Momenteel heeft het park al 12 achtbanen zonder de nieuwe achtbanen van dit jaar mee te tellen.

 

Omdat er in 2020 dus al minstens 1 nieuwe achtbaan naar het park komt, heeft Wiener Prater het over een andere boeg gegooid en komt er dit jaar een gigantische Virtual Reality attractie. Het is Dr. Archibald Master of Time van de Duitse exploitant Greier. De attractie werd oorspronkelijk gebouwd in 1971 door de Duitse fabrikant Mack Rides als een spookhuis.

De attractie reisde rond onder verschillende namen zoals de Mammut Höhle, Geister Tempel en Geisterhotel tot de attractie een complete transformatie onderging in 2017. Van de originele attractie bleef er amper nog iets over, de transformatie zou naar het schijnt maar liefst 3 jaar geduurd hebben. Het resultaat, Dr. Archibald Master of Time, is dan ook prachtig geworden. Hieronder kan u beelden bekijken van de attractie.

 

Bron: Wiener Prater