Wiener Prater pakt dit jaar ook uit met een nieuwe Starflyer

Het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater heeft alweer een nieuwe attractie aangekondigd. Ditmaal gaat het om een Starflyer. Het wordt al de 5de nieuwe attractie die het park dit jaar opent.

 

Het pretpark heropende op 29 mei opnieuw haar deuren nadat het enkele maanden gesloten moest blijven wegens het coronavirus COVID-19. Maar de heropening wordt gevierd met heel wat nieuwe attracties.

Zo zijn er nu bouwwerken gestart voor een Starflyer attractie. Het gaat om een mobiele versie met de naam Star Tower die zal worden uitgebaat door Thomas Sittler Schaf. Ondertussen zijn de funderingswerken al van start gegaan. Het is niet duidelijk of de attractie tijdelijk of permanent in het park komt te staan.

Sinds 2016 heeft het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater de gewoonte om elk jaar een gigantische tijdelijke blikvanger van formaat naar haar park te halen. Het was Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld die vijf maal overkop gaat, die in 2016 de spits mocht afbijten.

Een jaar later in 2017 was het de beurt aan een andere klepper van formaat, namelijk Höllenblitz, de grootste mobiele indoorachtbaan ter wereld. In 2018 kwam Olympia Looping na een jaartje afwezigheid opnieuw naar het Oostenrijkse pretpark. In 2019 was het de beurt aan de tweede grootste mobiele achtbaan ter wereld, namelijk Teststrecke die twee keer overkop gaat tijdens de rit en die ondertussen verdwenen is naar het verre Saudi-Arabië.

Dit jaar pakt het park uit met 5 nieuwe attracties. Het gaat al zeker om 2 vaste attracties en twee tijdelijke. Een Bobsled Coaster en de Roller Ball Coaster zijn twee vaste nieuwe achtbanen in het park. Een tijdelijke achtbaan is de Euro Coaster van Buwalda die opende op 29 mei. Verder komt er ook nog de gigantische Virtual Reality attractie Dr. Archibald Master of Time een seizoen lang naar het park. Ondertussen is Dr. Archibald Master of Time volop in aanbouw om snel geopend te worden.

Foto’s: The Red Coaster Channel