Uitgelicht: Winja’s Fear & Force – Phantasialand

De Winja’s achtbanen openden in 2002 in het Wuze gebied van Phantasialand. Beide achtbanen zijn Spinning Coasters, die gebouwd werden door Maurer Rides. De achtbanen stellen proeven voor die de vrouwen van Wuze Town moeten overwinnen om zich krijgster te mogen noemen.

Bij de Force achtbaan moeten de vrouwen hun kracht tonen, bij Winja’s Fear moeten ze hun angsten overwinnen.

 

Winja’s Force

Winja’s Force heeft een hoogte van 17,4 meter en een lengte van 410 meter. Er wordt een snelheid behaald van 60 km/u. De achtbaan bevat meerdere verrassingseffecten, waaronder kantelen in de lift, een zijwaartse track tilt en een track drop vlak voor de remmen.

 

Winja’s Fear

Winja’s Fear heeft een hoogte van 17,4 meter en een lengte van 465 meter.  Er wordt een snelheid behaald van 66 km/u. Ook deze achtbaan bevat meerdere verrassingseffecten, waaronder kantelen in de lift, een achterwaartse track tilt en een trackdrop vlak voor de remmen.