BREAKING: S&S ontwikkelt baanbrekende nieuwe rollercoaster

Vandaag is er groot nieuws naar buiten gekomen. De Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies heeft een baanbrekend nieuwe rollercoaster design voorgesteld. Door een extra draai-as te monteren aan de zitjes van de treinen, worden er compleet nieuwe mogelijkheden gecreëerd. Het ontwerp is de grootste baanbrekende uitvinding voor de rollercoaster industrie in jaren.

 

Er is heel bijzonder nieuws naar buiten gekomen via het pretparkenmagazine Amusement Today. Het vakblad toont voor het eerst een heel uniek rollercoaster concept dat de Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies al 2,5 jaar aan het ontwikkelen is. De zitjes van de nieuwe rollercoaster zijn via een speciale as aan de treintjes gemonteerd waardoor gloednieuwe bewegingen mogelijk zijn. De rollercoastertrein zal zowel bovenaan, onderaan alsook aan de zijkanten van de track kunnen rijden, terwijl de bakjes soms swingen, zwenken, over de kop gaan of alles door elkaar.

S&S Sansei Technologies maakte een eerste prototype van de dubbele-aslijn rollercoaster bij haar hoofdkwartier in de Amerikaanse staat Utah. Daar werd de rollercoaster via vernieuwende software programma’s ontwikkelt tot het prototype dat er nu staat. In Utah werden ook de eerste onbemande testen uitgevoerd en ondertussen hebben ook de eerste testen met echte personen plaatsgevonden.

 

De rit ervaring is volledig nieuw en met niets te vergelijken ten opzichte van bestaande achtbanen of andere attracties. “De Axis rollercoaster is een deel van een concept waar we al een hele tijd aan werken. Deze laatste ontwikkeling is al twee en een half jaar aan de gang”, zegt Merin Swasey, project ontwikkeling manager van S&S. “De huidige computerondersteunde ontwerp- en technische analysetools stellen ons in staat om zoiets uniek te ontwikkelen. Het is een geheel nieuw concept.”

De nieuwe rollercoaster maakt gebruik van de comfortabele veiligheidsharnassen die ook gebruikt worden op de 4D Free Spin rollercoaster van het bedrijf. Dit wil zeggen dat de inzittende met hun voeten loshangen te zwengelen. Hieronder een video van dergelijke veiligheidsharnassen op de 4D Free Spin rollercoasters.

 

Het is niet de eerste keer dat S&S Sansei Technologies een unieke rollercoaster ontwerpt. Het bedrijf staat bekend om hun bijzondere concepten en vernieuwde ideeën. Het bedrijf bouwt onder andere rollercoasters met lanceringen via gecompresseerde lucht. Deze zijn de meest intense in de wereld, met de lancering van Do-Dodonpa in het Japanse Fuji-Q Highland als allersnelste in de wereld. Hierbij wordt de rollercoastertrein van 0 tot 180 km/u in amper 1,56 seconden gelanceerd.

Naast deze indrukwekkende gelanceerde rollercoasters ontwierp het bedrijf ook al 4 dimensionale achtbanen waarbij de karretjes rond de horizontale as draaien, de El Loco rollercoaster met de extreem steile drops en de Screaming Squirrel rollercoasters waarbij de bezoekers gedurende lange tijd ondersteboven rijden. De nieuwe ontwikkelde dubbele-aslijn rollercoaster doet nog het meest denken aan een kruising van hun 4 dimensionale rollercoasters met het unieke Free Fly prototype waarvan er slechts 1 in de wereld gemaakt werd. Een video van deze rollercoaster kan u hieronder bekijken.

 

 

Bron & video: Amusement Today