Huiveringwekkend jubileum voor Peur sur le Parc in Parc Asterix

Na tien jaar is Peur sur le Parc een onmisbaar evenement geworden, voor Parc Asterix, tijdens de Halloween periode. Ook dit jaar vindt het weer plaats, ditmaal van 5 oktober tot 3 november. Tijdens deze periode ondergaat het park een metamorfose en wordt het een permanente show vol met monsters en andere enge wezens. Voor deze tiende verjaardag heeft het park een verassing in petto voor zij die van horror houden, zij kunnen in een nieuw spookhuis afdalen in de catacomben.

 

The Catacombes: Parc Asterix onthult nieuw spookhuis

Dit nieuwe spookhuis is er voor de dapperste bezoekers. Ze worden meegenomen op een expeditie in de donkerste catacombes. Een grafdelver begeleid hen en neemt ze mee een geheime gang in, in het midden van een kerkhof. Deze leidt naar een grote ondergrondse kamer. Ze zullen er spoedig achter komen dat ze opgesloten zitten. Dit spookhuis is gebouwd op een oppervlakte van 300m2 en bevat heel wat enge verrassingen. Op zoek naar een uitweg zullen de bezoekers nergens van gespaard blijven, landverschuivingen, massagraven en skeletten. Verder bevat dit spookhuis heel wat speciale effecten als: rook, geluidseffecten, wind, speciale belichting en geuren. Het wordt een unieke beleving. Voor dit spookhuis dient men op voorhand te reserveren op www.parcasterix.fr.

 

Niet te misen!

La Maison de la Peur (vanaf 16 jaar)

Dr. Cérébrus – psychiater en alchemist wanneer het hem uitkomt – hypnotiseert moedige durfallen en neemt hen mee op sleeptouw tijdens dit initiatieparcours. Vampiers, levende doden en andere vreemde gedrochten zijn uw grootste nachtmerrie!

 

La Colère d’Anubis

In het museum “Het Toevluchtsoord” heeft de inventarisatie van een collectie uit het oude Egypte enkele misnoegde geesten bevrijd. Niemand weet welke gedaantes ze aannemen wanneer ze uit hun tent worden gelokt. Stap binnen, maar wees op uw hoede … Betreden op eigen risico!

 

Mission Perdue (3D-ervaring)

Vertrek op expeditie tussen de sterren en ga op zoek naar de vermiste bemanningsleden op een onbekende planeet. Ontmoet de derde soort.

 

Métamorphosis  (show)

 

De verbluffende transformatie van een man in een “schepsel”, adembenemend!

Meerdere voorstellingen per dag in de Cinématographe, tegenover de atttactie “Le chemin des sorciers”.

(Niet geschikt voor kinderen onder de 14).

 

Magna Maleficus (show)

In deze familie wordt men tovenaar van vader op zoon. Niemand is bestand tegen de hypnotische krachten van deze schrikbarende personen. Betovering of vervloeking…hij beslist!

 “Magna Maleficus” is een magische voorstelling in het Théâtre de Panoramix en vindt alleen plaats tijdens “Peur sur le Parc”.

Waar in het Park: Théâtre de Panoramix.

Niet geschikt voor kinderen onder de 12.

 

Monster Procession

Elke avond trekken enge wezens op een gigantisch Vikingschip doorheen het park, om de bezoekers angst aan te jagen.

 

Entertainment voor de hele familie

In het hele park wordt aangeduid hoe eng de verschillende attracties zijn: ‘petit frisson’ of ‘kippenvel’ voor de allerkleinsten, ‘frayeur modéré’ of ‘gematigd beangstigend’ voor het hele gezin en ‘grosse terreur’ of ‘je grootste nachtmerrie’ voor de meest onbevreesde bezoekers.

 

Animaties

  • In de Workshop of Curiosities kunnen jonge bezoekers leren hoe ze zich moeten schminken.
  • In het Forêt d’Idéfix kunnen de allerkleinsten een route door de levende tuin bewandelen. Tussen al het groen zitten levensechte wezens verborgen!
  • Le Chemin des Sorciers: de attractie National 7 is vervloekt, je komt onderweg heksen, tovenaars en pompoenen tegen.
  • Les Chaudrons Infernaux… Ook bij deze attracties zullen vreemde wezens ronddwalen.

 

Nachten vol angst

Op vier avonden lijkt de nacht niet voorbij te gaan. Op vier dagen blijft het park geopend tot 22 uur, dit op: 12, 19, 26 en 29 oktober. Maar het kan nog langer, op 30 en 31 oktober en op 1 en 2 november sluit het park pas om 1 uur, hiervoor is wel een speciaal ticket verrijst.

 

Inferno, de vuurshow

Vuur en percussiespektakel. Op het podium zullen artiesten met vuur spelen en andere pyrotechnische effecten zullen je verstomd doen staan.

 

Avondshow Ozlris

Mis deze voorstelling voor Ozlris niet! Licht- en geluidshow, videomapping en waterspelen, een hypnotiserende ervaring!