Universal Orlando Resort presenteert nieuw themapark

Universal Orlando Resort heeft groot nieuws naar buiten gebracht. Binnen enkele jaren moet in het Amerikaanse Orlando het vierde themapark van het Universal Resort openen: “Universal’s Epic Universe”. Deze uitbreiding van ruim 300 hectare zal ook nieuwe hotels, restaurants en winkels huisvesten.

 

Het zijn drukke tijden voor Universal in het Amerikaanse Orlando. Na de opening van Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure en de bouw van een volgende grote achtbaan, is er afgelopen week ook een volledig nieuw themapark voorgesteld. Universal’s Epic Universe wordt na Universal Studios Florida, Universal’s Islands of Adventure en Volcano Bay het vierde themapark van Universal in Orlando.

 

 

Universal claimt dat hun nieuw themapark “een volledig nieuw belevenisniveau gaat bieden dat een nieuwe standaard voor de themaparkindustrie gaat neerzetten. Toekomstige gasten gaan zich in onvoorstelbare werelden wanen, doorheen geliefde verhalen en onvergetelijke avonturen,” voegden ze er ook nog aan toe. De ruim 300 hectare beschikbare oppervlakte gaat ook de thuis worden van verscheidene nieuwe hotels, restaurants, winkels en een entertainmentcentrum. Op onderstaande foto is te zien dat het nieuwe pretpark een eind verwijderd ligt van de rest van het resort, maar Universal investeert naar eigen zeggen ruim 100 miljoen dollar om transportmethodes aan te leggen, zodat het nieuwe park makkelijk bereikbaar zal zijn.

 

 

Er zijn momenteel nog geen concrete details bekendgemaakt omtrent de te verwachten themagebieden en films in het park, maar uit de concept art (die hieronder te bekijken is) zijn al verscheidene elementen af te leiden. Zo is er duidelijk te zien dat het park gecentreerd is rond drie grote waterlichamen, met daarrond de verscheidene themagebieden en een groot hotel achteraan. Rechtsonder is ook een grote duellerende achtbaan te zien. 

 

 

Er is wel reeds bekendgemaakt dat Universal een Nintendo World gaat bouwen in Orlando, dus waarschijnlijk komt deze in Epic Universe te liggen. Welke films of series er daarnaast nog gaan verschijnen in het nieuwe themapark is nog niet bekend. Ook is er nog geen specifiek jaar genoemd wanneer deze gigantische uitbreiding moet openen.

 

Bron: Universal Orlando Resort