Fury in Bobbejaanland is feestelijk geopend!

De gloednieuwe tripple launch coaster Fury in Bobbejaanland is feestelijk geopend! Deze rollercoaster is de snelste achtbaan van de Benelux en bezoekers worden zowel voorwaarts als achterwaarts gelanceerd tijdens de rit. Het speciale aan Fury is dat bezoekers zelf de rijrichting kunnen kiezen, uniek in de wereld!

 

 

Fury:

Fury, de spectaculaire triple launch coaster, is de hoofdattractie van de nieuwe themazone Land of Legends. Deze rollercoaster is van het type Infinity Coaster en werd op maat ontworpen door de Duitse fabrikant Gerstlauer. Bezoekers kunnen bij het instappen kiezen of ze voorwaarts of achterwaarts gaan door middel van het duwen op een knop. De rijrichting die het meeste voorkeurstemmen heeft wint!

Het baanverloop werd dus speciaal voor Bobbejaanland ontworpen en dat brengt heel wat spectaculaire records met zich mee. “Met zijn 43 meter hoogte, is het de hoogste triple launch coaster van de Benelux met een gesloten parcours,” zegt Peeters nog, “bovendien bevat Fury ook vier inversies en behaalt hij een topsnelheid van 106,6 km/u. Hiermee is Fury de snelste rollercoaster van de Benelux”. Zo verbreekt Fury het 17 jaar oude Benelux record van Goliath in Walibi Holland die een snelheid behaalt van 106 km/u.

Alle details over Fury kan u hier ontdekken.

 

Land of Lengends:

Met Fury haalt het pretpark uit Lichtaart ook meteen Land of Legends naar Bobbejaanland. De volledig nieuwe themazone is twee hectare groot en naast Fury bevind zich hier ook de nieuwe waterspeelzone Naiads Waters, de achtbaan Typhoon en de Giant Frisbee Sledge Hammer. “Met Land of Legends trekt Bobbejaanland voor het eerst de kaart van de totaalbeleving voor de bezoeker”, zegt Creatief en Commercieel directeur Peggy Verelst. De muziek is van de hand van IMAscore en is gecomponeerd op basis van het verhaal. Aan de hand van meet & greets en een aangepaste show, zorgen we tijdens de zomer ook voor interactie tussen bezoeker en de personages uit Land of Legends.”

Land of Legends in Bobbejaanland is gebaseerd op de vier natuurelementen Water, Vuur, Aarde en Wind. Volgens de legende werd de zone gecreëerd door de Guardian of Elements met als enige doel de vier natuurelementen in hun zuiverste vorm te bewaren. Ter bescherming tegen kwade krachten sloot hij de vier rijken af met poorten. Wat hij echter niet wist, is dat het kwade al lang op de loer lag en de rijken van binnenuit werden bedreigd.

Binnen de zone staat iedere attractie voor een ander element. Bezoekers worden bovendien zelf deel van het verhaal: “Enkel met behulp van de bezoekers zal de Guardian er in slagen het kwade te verdrijven. In de nieuwe achtbaan Fury ga je zo bijvoorbeeld een vurige strijd aan met de draak Fogo,” legt Peggy Verelst uit. “Het verhaal werd geschreven door Mathilda Masters, auteur van de populaire Vlaamse jeugdboeken zoals de Keukenprins van Mocano”. Wie benieuwd is naar het volledige verhaal, komt alles te weten op landoflegends.be.