De Drifting Coaster staat te koop

Er is een opmerkelijke attractie op een website voor tweedehands attracties geplaatst. Het gaat namelijk om de zeer unieke Drifting Coaster van de Duitse exploitant Ahrend. Het is de enige Swinging Coaster ter wereld en reisde sinds 2016 rond op de Duitse en Zwitserse kermissen.

 

Het was in 2016 voor kermis- en achtbaanfans halsreikend uitkijken naar de première van de Drifting Coaster. De Duitse exploitant Ahrend en de Franse attractiebouwer Reverchon hadden namelijk de handen in elkaar geslagen voor de bouw van de allereerste (en tot nog toe enige) Swinging Coaster ter wereld.

Een Swinging Coaster is een achtbaan waarbij de karretjes naar buiten uitzwenken in de bochten. De kanteling kan tot bijna 90° gebeuren wat voor de inzittende een unieke ervaring is. Uiteindelijk kende de Drifting Coaster op 29 april 2016 zijn première op Luga kermis in de Zwitserse stad Luzern. Op 4 juni 2016 kwam de achtbaan voor het eerst in Duitsland, dit was op de Bomweih kermis van Verden.

Dat de achtbaan nu te koop wordt aangeboden op Amusement Rides, een tweedehands website voor attracties, is verassend nieuws. Vooral omdat de attracties nog maar 3 jaar rondreist en elk jaar een druk toerschema heeft in zowel Duitsland als Zwitserland. Dit jaar stond de attractie al op de Palmkirmes van Recklinghausen (Duitsland) en de Luga kermis van Luzern (Zwitserland). Nog tot 10 juni staat de Drifting Coaster op de kermis van Lausanne eveneens in Zwitserland.

De uitgelezen kans om nog een ritje te maken op de achtbaan is tijdens de Annakirmes van Düren die plaats vindt van 27 juli tot en met 4 augustus 2019. Daarnaast zal de Drifting Coaster ook nog op de Jahrmarkt van Bad Kreuznach komen en op het oergezellige bierfeest de Cannstatter Volkfest van Stuttgart.

Het lijkt er dus op dat de attractie op zijn minst dit jaar nog haar toerschema zal afwerken. Of hij daarna ook effectief verkocht wordt, blijft maar zeer de vraag. Het gebeurt immers vaker bij kermisattracties dat ze te koop worden aangeboden, maar niet verkocht worden indien de prijs niet gunstig genoeg is voor de verkoper. Indien de achtbaan toch verkocht zal worden, verdwijnt er mogelijks een zeer unieke en leuke achtbaan van de Duitse kermissen.

 

Bron: amusement-rides

Foto: kirmesparkworld