Nieuw themagebied en twee nieuwe attracties voor Taunus Wunderland

Het Duitse pretpark Taunus Wunderland, dat in handen is van de Otto Barth familie, investeert ook dit jaar verder in het park. Na het openen van een dinogebied en vele andere nieuwigheid in 2018, opent het park ook dit jaar een nieuw gebied. In Tante Rosi’s Zuckerwattewelt zullen twee nieuwe attracties te vinden zijn.

 

Het Duitse pretpark Taunus Wunderland opent dit jaar een volledig nieuw themagebied met Tante Rosi’s Zuckerwattewelt, vrij vertaald: Tante Rosi’s suikerspinland. Hiermee krijgt het park er meteen ook een mascotte bij die de Wuckel familie zal vergroten.

 

Wuckels

De Wuckels zijn de mascottes van het park. De hoofdmascottes zijn Muckel en Betty, zij vormen een koppel. Verder in de familie heb je Opa Alfred. Deze mascotte vind je terug in het themagebied Dinotal, dat in 2018 geopend werd. Onkel Benno vind je in het boerderijgebied Bauernhof, het grootste gebied van het park. Dit jaar zal ook Tante Rosi haar intrek nemen in het park. Dit in haar eigen gebied Rosi’s Zuckerwattewelt.

 

Rosi’s Zuckerwattewelt

Dit themagebied krijgt alvast twee nieuwe attracties. De eerste wordt Wahrsager-Wagen. In deze woonwagenmolen zal je jouw toekomst leren kennen. De tweede nieuwigheid is Dalmatiner-Karussell, een draaimolen met rondhuppelende dalmatiërhondjes. Verder kan je in het gebied een hapje eten bij het pannenkoekenpunt Tante Rosis Creperia. Waar dit gebied precies komt wil het park nog even geheimhouden, maar het lijkt erop dat de circuszone, gelegen naast de dinozone, de locatie zal worden, aangezien het pannenkoekenhuis hier al te vinden is.

 

Andere renovaties

Behalve het nieuwe gebied besteedde de familie ook de nodige aandacht en euro’s aan enkele renovaties. De simulatorattractie, die vooraan het park terug te vinden is, werd uitgerust met de nieuwste technologie, ook de buitenfaçade is volledig vernieuwd. Ook de komende jaren belooft het park nog heel wat geld te investeren in nieuwigheden.

 

Het park heropent op 13 april 2019. Een kaartje kost voor kinderen tussen 1 meter en 1,30 meter €19,50. Voor bezoekers groter dan 1,30m €21,50.