Eerste onderdelen nieuwe achtbaan gearriveerd in Six Flags Magic Mountain

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Magic Mountain, dat zichzelf Coastercapital of the world noemt, bevestigt deze positie dit jaar opnieuw, met de opening van haar 20ste achtbaan West Coast Racers. De achtbaan neemt je mee voor een race en zal je tot viermaal lanceren. De eerste onderdelen kwamen onlangs aan in het park, zodat de opbouw kan gaan beginnen.

 

Six Flags Magic Mountain in de Amerikaanse staat California pakt dit jaar uit met een unieke duellerende gelanceerde achtbaan West Coast Racers. De rollercoaster wordt meteen de 20ste achtbaan in het park, waarmee het park zichzelf coastercapital mag blijven noemen, want er is geen ander park ter wereld met meer achtbanen. De nieuwe achtbaan zal gebouwd worden naast de houten achtbaan Apocalypse. Rond de nieuwe achtbaan ontstaat ook een nieuwe themazone, die een urban Los Angeles-jasje krijgt.

West Coast Racers zal gebouwd worden door het Amerikaanse bedrijf Premier Rides en krijgt zogenaamde Möbius lay-out. Door deze speciale lay-out wordt een race effect gecreëerd, er zullen namelijk twee tracks naast elkaar lopen, die in een lus met elkaar verbonden zijn. Door deze Möbius vorm vertrek je aan een zijde van de baan en ga je opnieuw doorheen het station om het tweede deel van de track af te leggen. Je wordt op deze manier tot viermaal gelanceerd. Tijdens de rit zal je behalve de vier lancering ook vier inversies ervaren, waarvan drie Zero-G Rolls en een Zero-G Stall.

 

 

De eerste supports arriveerden in het park en de opbouw zal weldra beginnen.

 

Het volledige project kan je hier volgen.

 

Bron en foto: Six Flags magic Mountain