Decoratieve vulkaan ‘Dino Splash’ krijgt vorm in Plopsaland De Panne

In Plopsaland De Panne is men druk in de weer met het opknappen van enkele attracties. Eén daarvan is de voormalige ‘Boomstammetjes’, die vanaf deze zomer door het leven zal gaan als ‘Dino Splash’. Op recente bouwfoto’s is te zien dat de eerste stalen contouren van de decoratieve vulkaan zichtbaar zijn.

 

Naast de transformatie van het Wizzy & Woppy-themadeel naar een K3-thema en de overkapping van het Kaatje-station, is men in Plopsaland De Panne druk bezig aan de ‘Boomstammetjes’. Deze dertig jaar oude waterattractie wordt getransformeerd naar ‘Dino Splash’, waar bezoekers oog in oog komen te staan met verscheidene dinosauriërs. Daarvoor werd het kasteel volledig ontmanteld om plaats te maken voor een ruim 20 meter hoge vulkaan.

Plopsa publiceerde enkele foto’s waarop de vooruitgang van het project duidelijk te zien is.

Op bovenstaande foto’s is te zien dat grote delen van de stalen draagstructuur reeds overeind staan. Rond deze structuur wordt namelijk de vulkaan vormgegeven. De decoratieve berg wordt gefabriceerd door een ruwe stalen skeletvorm aan elkaar te lassen. Vervolgens plaatst men daarboven een fijnere gaas waarop er in een later stadium spuitbeton wordt aangebracht. Het beton wordt geboetseerd tot het gewenste uiterlijk en krijgt daarna een likje verf.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.