Walibi Holland recycleert onderdelen Robin Hood

Het Nederlandse attractiepark Walibi Holland presenteert volgend jaar de eerste omgebouwde houten achtbaan van Europa, Untamed. Verscheiden onderdelen van de oude achtbaan gaan hergebruikt worden als thema-elementen voor de nieuwe achtbaan.

 

Walibi Holland, gelegen in het Nederlandse Flevoland, heeft de hulp van Rocky Mountain Construction (RMC) ingeroepen om de houten achtbaan Robin Hood om te bouwen naar een hybrid coaster. Deze achtbaan hergebruikt de houten structuur en krijgt een nieuwe stalen track. Momenteel zijn de medewerkers van RMC bezig met het verwijderen van de oude track, maar niet heel de baan beland bij het grof vuil. Een deel van deze track krijgt immers een nieuwe thuis in de wachtrij voor de nieuwe achtbaan Untamed, dat onthulde Walibi Holland op Instagram.

Dat is echter niet het enige onderdeel van Robin Hood dat gerecycleerd wordt. Een paar maanden geleden werd ook duidelijk dat de treinen van de houten achtbaan ook verwerkt worden in de nieuwe attractie. Al deze elementen gaan een leuke nostalgische touche toevoegen. Untamed opent op 1 juli 2019 in het vernieuwde themadeel: Wilderness.

 

Ondertussen ziet de lifthill er al compleet anders uit.

 

Volg de bouwwerken hier op de voet.

 

 

Bron: Walibi Holland

Foto bron: Walibi Holland (Instagram)